Beijes de onbetwiste nummer één bij Dongen

Aan de ene kant is het opmerkelijk dat debutant Dongen zo soepel meedraait in de subtop van de hoofdklasse B. Doelman Timen Beijes beaamt dat, maar stelt anderzijds ook vast dat zijn ploeg nog niet één keer is weggespeeld tot dusverre. “En de punten die wij hebben laten liggen, waren in vrijwel alle gevallen echt aan onszelf te wijten. De doelstelling was een plaatsje in het linkerrijtje, maar ik vind dat we ook best mogen inzetten op een periodetitel”, zegt de Tukker van geboorte in de aanloop naar het duel bij UDI’19.

Aan de eerdere ontmoeting tegen de Udenaren heeft Beijes dualistische gevoelens overgehouden. “Die pot eindigde op 2-2 en zij maakten vlak voor tijd pas gelijk. Zoals ons dit seizoen trouwens al vaker is overkomen. Maar ik herinner me UDI als een sterke ploeg, één van de beteren waartegen wij tot nu toe gespeeld hebben. Ik heb me verbaasd over de lage positie die ze lange tijd innamen. We stellen ons in op een zware wedstrijd, maar dat doen we eigenlijk altijd. In deze afdeling zitten geen makkelijke tegenstanders.”

De training op dinsdag liet Beijes (29) deze week bij wijze van uitzondering aan zich voorbij gaan. Met een meer dan geldig excuus. Beijes werd in de nacht van zondag op maandag vader en was toe aan extra rust. Donderdag was de keeper weer present en dat is maar goed ook voor Dongen. In relatief korte tijd heeft hij zich gemanifesteerd als de absolute nummer één onder de lat. Zijn optreden tegen EHC (5-0 winst) van afgelopen zondag kwalificeerde coach Clemens Bastiaansen zelfs als fenomenaal. En dat terwijl Beijes iedere moment kon worden weggeroepen vanwege de bevalling. “Ja, het gaat op zich wel lekker. Waarom ik zo lang bij een vierdeklasser gekeept heb? Tja, ik vind dat je gevraagd moet worden en dan ook de kans moet krijgen om te spelen. Toen Dongen zich meldde en mij die mogelijkheid bood, was het voor mij geen moeilijke keus om de amateurs van Willem II te verlaten.”

Be Sociable, Share!