‘Beginnen weer op nul’

foto Robert Janzen

Met zestien treffers in alle officiële wedstrijden tot nu toe mag Kevin van Veen terugkijken op een geslaagde entree bij UDI’19. Ook zondag tegen GOES prikte de spits er weer eentje binnen. Helaas voor hem en zijn team was dat zowat het enige hoogtepuntje (1-3) van de middag. “GOES was slecht, maar wij waren nog slechter. Ballen over drie meter gingen fout, een veteranentempo, slap in de duels. Een schande.”

Van Veen windt er geen doekjes om. “Dit had gewoon met de wedstrijdmentaliteit te maken. Het leek wel of sommigen dachten: och, het is maar GOES. We hebben nu vijf duels achtereen met min of meer dezelfde basis gevoetbald. Wat mij betreft is het moment aangebroken om de wissels een kans te geven. Iedereen begint weer op nul. Met beide beentjes op de grond. Dit verval ligt enkel en alleen aan de spelers. Weet je wat het gekke is? Tijdens de trainingen vliegen de vonken er vanaf. Dan is het niveau echt heel hoog. Maar ja, de vertaling naar de wedstrijden moet dan wel plaatsvinden.”

EHC en UNA

En daar zit de laatste weken een beetje de klad in. “Dat we het kunnen, hebben we ook bewezen. Waren we met drie passes voor het doel van de tegenstander. Zoals we nu spelen is het echter veel te voorspelbaar en makkelijk te verdedigen. Slecht spelen kan, ik was zelf ook geen top. Maar toon dan wel vechtlust, dat is het minste wat je kunt doen. Met de speelwijze op zich is niets mis. De trainer wil aanvallend voetballen en dat willen wij als spelers ook. Het ligt echt aan ons spelers. Zondag na de wedstrijd hebben we daar met zijn allen ook over gesproken. Nu krijgen we achtereenvolgens EHC en UNA. Sterke teams, maar misschien hebben we dat zeker nu wel even nodig om het beste in onszelf naar boven te halen.”

Be Sociable, Share!