Beenbreuk spits Dongen

foto Jeffrey Oomens

Hij had een werkvakantie in Spanje in gedachten, maar dat kan Jeroen Nagel op zijn buik schrijven. Of op het gips van het been dat hij brak op die laatste donderdagse training van Dongen. “Waarmee ik in aanraking kwam, is me nog steeds niet duidelijk. Ik voelde wel meteen dat het niet goed zat. Kon niet meer staan op dat been.”

Per ambulance werd de spits van de hoofdklasser naar een ziekenhuis afgevoerd. Aldaar werd een ‘mooie breuk’ geconstateerd. “Geen complicaties, een geluk bij een ongeluk. Zes weken gips nu. Op 10 juli wordt het been opnieuw bekeken. Op basis daarvan kun je eigenlijk pas een realistische inschatting maken over een rentree. Al hoop ik stiekem op de start van de competitie, begin september. Maar inderdaad, dat kan weleens krapjes worden”, reageert  Nagel nog geen etmaal later vanaf een ligbed bij zijn moeder in Kijkduin, aan het strand.

Olympische Spelen

“Da’s wel lekker, zo’n omgeving. Met de Tour heb ik niet zoveel, maar straks komt de Olympische Spelen eraan. Maak je geen zorgen, ik kom de tijd wel door, hoor. Hoewel het natuurlijk wel balen is, zeker zo kort voor de vakantie. Gelukkig had ik nog geen tickets gekocht. Ik had er zin in, net als in de herstart met Dongen. Hoe het gebeurde? Het was een oefening die uitmondde in een één-op-één met de keeper. Schoen, knie, geen idee, maar ik werd vol op mijn scheen geraakt. All in the game. Ik sprong gewoon te laat, ha ha.”

Be Sociable, Share!