Bas Smulders kiest voor OJC Rosmalen

foto Robert Janzen

Tot op het laatst kreeg Bas Smulders sms’jes van ploeggenoten met het verzoek om te blijven. Dat maakte de keus voor de speler van Venray alleen maar moeilijker, juist omdat hij het in Noord Limburg zo naar de zin zegt te hebben. Ondanks de tegenvallende resultaten. Toch besliste Smulders anders. De aanvaller speelt komend seizoen voor OJC Rosmalen.

“Dat durf ik van tevoren niet meer te zeggen”, antwoordt Smulders op de vraag of hij voor een club gekozen heeft die bovenin gaat meedraaien. Een jaar geleden maakte hij toch vooral op basis van die afweging de overstap naar Venray. In de praktijk voert Smulders met die club momenteel een harde degradatiestrijd. “Ooit ben ik met Schijndel als vierde geëindigd in een toen met ploegen als UNA, JVC en Gemert sterkere Hoofdklasse dan nu het geval is. Het niveau is in de loop der tijd veel meer naar elkaar toegegroeid. Het verschil tussen een goed en een minder seizoen kan maar een paar puntjes bedragen, zo extreem is het aan elkaar gewaagd.”

Praktisch

Binnen de lijnen maar ook vanaf een afstand heeft Smulders geconstateerd dat OJC zich ontpopt heeft tot een sterk geheel. “OJC wil verder doorgroeien en ik denk dat ze daar de mogelijkheden voor hebben. In dat opzicht is er echter niet zoveel verschil met een club als Venray, dat die intentie ook heeft. En de potentie, al zou je dat nu op basis van de ranglijst niet zeggen. Dat ik voor OJC heb gekozen heeft toch vooral praktische redenen. Ik hoor en lees dat ik er met Venray financieel niet zou uitkomen, maar dat klopt niet. Ze hebben mij een inderdaad een verlaagde aanbieding gedaan, maar dat is gezien de tijd en het verloop dit seizoen niet meer dan logisch.”

“Mijn vriendin is zwanger en dan is het lekker als de reistijd straks aanzienlijk korter is. Daarnaast heb ik altijd wel iets gehad met OJC. Tegen die club voetbalde ik ooit mijn eerste wedstrijd in de Hoofdklasse en dat maakte indruk. In de jaren nadien ben ik diverse keren benaderd door OJC, maar heb de boot altijd afgehouden. Nu had ik het gevoel dat het misschien weleens de laatste keer zou kunnen zijn, dat ze me vroegen. En er staat gewoon een goeie ploeg. Ik zal me echt moeten bewijzen om daar tussen te komen.”

Be Sociable, Share!