Baronie snelle leerling

foto Gerald van Zanten

Baronie is zich aan het ontpoppen tot een ploeg om ernstig rekening mee te houden. UDI’19 moet even terug in de mand. Waarbij vraagtekens kunnen worden geplaatst bij de aanduiding even. Weliswaar nog vol met adrenaline had Bas Gösgens zijn analyse in antwoord daarop in ieder geval  snel klaar na de 1-4 tik die UDI tegen de Bredanaars te verwerken kreeg.  “Met deze groep moet je gewoon blij zijn als je in het linkerrijtje eindigt.”

De Udense coach stoort zich een beetje aan het hoge verwachtingspatroon dat rond zijn team gecreëerd wordt. Het duel met Baronie bewees zijn gelijk. Baronie overtroefde UDI op vrijwel alle fronten. Basistechniek, veldbezetting, geslepenheid, finesses en met name het spel zonder bal. “Daar trainen we ook veel op”, doelde Jack Sweres op het constante vooruitverdedigen. “Ik ben ongelooflijk trots op deze jongens. Vergis je niet, dit is een heel jonge ploeg. Na de derde competitiewedstrijd tegen EHC zaten ze effe in de put. Dan praat je uiteraard veel op ze in, terwijl je weet dat er maar één remedie is. Hét medicijn is dan een overwinning.”

Dat vertrouwen wonderen doet, bleek nadien. Vier stuks driepunters op rij inmiddels. “Er zit op de eerste plaats een enorme drive in deze selectie. Net zaten ze met elkaar te kissebissen over dat ene tegendoelpunt van vandaag. Dat is alleszeggend.” Natuurlijk zijn er zo links en rechts wel wat meer verbeterpunten voor de ploeg die in feite nog in de steigers staat. Want met een beetje pech had na de 1-2 ook de 2-2  (invaller Johan Vissers) binnen kunnen vallen, omdat  Baronie voordien verzuimde de ruimtes – waarin zelfs een vrachtauto doorheen kon – te benutten voor de bevrijdende derde treffer.

Soevereiniteit

Hoe dan ook, die 2-2 viel niet en dat zou ook niet terecht zijn geweest. Het was bij vlagen genieten van Baronie. Van pingeldoos Tiago Faria da Silva, van de doelgerichte snelheid inclusief voorzet van Jorn Sweres, van de penetraties vanuit de tweede lijn, van de soevereiniteit van verdediger Jamie Kankam. “Die is sterk. Zo! Als je daar tijdens de training tegen staat, is het al geen pretje”, wist Emre Ucerler. De spits die de eerste twee goals maakte en zich de hoon van het Udense publiek op de hals haalde (en hij niet alleen trouwens). “Dat waren gewoon overtredingen, hoor”, kaatste Ucerler op de aantijgingen zoals zeurpiet en wat dies meer zij.

Vaak wel, ja. Ook op dat vlak toonde Baronie zich de bovenliggende partij. “Het was zeker geen schoppartij, maar ik vond hun rode kaarten terecht”, reageerde Jack Sweres op de veldverwijzingen (tweemaal geel) van Mourad Mamaar (74, bij 0-2) en Robin van Cuijk (85, bij 1-2). “Nogmaals, Baronie won dikverdiend, maar wat die scheidsrechter allemaal uitspookte… De slechtste man op het veld, schandalig!”, foeterde Gösgens. De pas 21-jarige Alwin Steeg uit Beuningen bleek inderdaad geen thuisfluiter. Maar misschien dwong Baronie zelfs dat ook simpelweg af…

FOTOREPORTAGE GERALD VAN ZANTEN

foto Gerald van Zanten

Be Sociable, Share!