Baronie rolt bij UNA loper opnieuw uit

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Behalve dan die nare ijzige oostenwind leek er in de beginfase geen vuiltje aan de lucht voor Baronie. Sterker, de Bredanaars toonden zelfs iets meer initiatief dan koploper UNA/Brinvast. Vervolgens stond er in een tijdbestek van zes minuten ineens 2-0 op het scorebord en was Baronie bovendien gekortwiekt tot tien spelers. Einde oefening derhalve.

“We wisten dat het moeilijk zou worden en dat UNA een goeie ploeg heeft, maar we wilden er op zijn minst een wedstrijd van maken. Door eigen toedoen is dat niet gelukt”, verwees Jack Sweres naar die twee cruciale momenten tussen minuut 19 en 24. Eerst verslikte Job Buskens (foto), terwijl hij de bal in zijn bezit had, zich in de snel- en handigheid van Tornio Hunte. Die behield het overzicht en liet Brian Boogers de score openen.

“Boogers stond helemaal vrij, ja. Maar dat was niet zo gek. Niemand bij ons had op deze situatie gerekend”, oordeelde Sweres. Okay, foutje. Mag eigenlijk niet, maar kan gebeuren. Voetbal is tenslotte een spel van fouten. Waarbij de definitie van fout voor meerderlei uitleg vatbaar is. “Op persoonlijke fouten kun je niet trainen, hè”, gaf Sweres aan in welke categorie ook doelpunt nummer twee gerangschikt diende te worden. Of hoorde die thuis in het rijtje ongeoorloofd? Laatste verdediger Jamie Kankam meende een situatie met drie spelers van UNA in zijn directe nabijheid voetballend op te lossen. Niek van Boekel zat ertussen en stuurde meteen Boogers weg. De schaduwspits omspeelde de van de lijn gekomen Robbert van Oorschot, die hem daarbij lichtjes toucheerde: rood.

Gestreden

Toen Erwin Isbouts vervolgens ook de toegekende vrije trap net buiten de zestien achter invaller Joep Dames prikte, was het dus over en sluiten voor Baronie. De coach wond zich nadien nog op over de 3-0, die volgens hem en heel Baronie uit buitenspelpositie zou zijn gemaakt. Maar ach, wat boeide het? Het werkelijke kwaad was al geschied. Net als vorige week tegen UDI’19 schoot Baronie zich in eigen voet. “Nee, ik heb niet overwogen die jongens direct te wisselen. Heeft geen zin, daar maak je ze kapot mee. Bij Kankam zitten zulke momenten nou eenmaal opgesloten in zijn spel, dat weet je. Het klinkt misschien raar, maar ik kan de ploeg niet zo gek veel verwijten. Ze hebben gestreden tot op het laatst. Op een faire manier. Het is nu zaak van deze wedstrijd te leren en de blik op volgende week te richten. Tegen GOES, die moeten we winnen.”

En UNA? Dat had een eveneens bitterkoud maar bovenal relaxed avondje. Nadat Isbouts en Hunte (overigens op haast kunstzinnige wijze, hoe hoog kun je springen en toch nog de balans behouden?) de marge naar 5 hadden getild, haalde coach Jurgen Dirkx zijn sterkhouders Hunte en Niek van Boekel preventief naar de kant. Sweres: “Die Hunte is een goeie, ja. En wat denk je van Niels Vreven? Die man is 35 en nog afgetraind tot en met. Respect!”

Be Sociable, Share!