Baronie moet technisch budget herzien

foto Geert van Erven

De spelers en leden van de technische staf van Baronie werden de afgelopen dagen met een vervelende mededeling geconfronteerd. Omdat een aantal sponsoren afzag van hun financiële bijdrage waarop wel was gerekend, werd de leiding van de club genoodzaakt maatregelen te nemen in de vorm van een collectieve reductie op de eerder afgesproken vergoedingen. “We hadden ook niets kunnen doen en gaan speculeren op bedragen die wellicht nog binnen zouden kunnen komen. Of in maart moeten vertellen dat het geld op is. Maar we hebben ervoor gekozen om open kaart te spelen”, aldus technisch manager Frank Brugel, die zelf ook moet inleveren.

De betrokkenen krijgen tot vrijdag de tijd de aangepaste aanbiedingen te accepteren. “Ik hoop het niet, maar ik houd er rekening mee dat een aantal wellicht niet akkoord gaat. In dat geval zullen we vermoedelijk af moeten zien van een plaats in de top van de hoofdklasse, zoals onze doelstelling nu is. We zullen dan moeten overgaan tot het versneld inpassen van jeugdige spelers, ook vanuit de eigen opleiding. Met de bedragen die eventueel vrijkomen doordat spelers elders hun heil zoeken, gaan wij gepast om. Nee, in principe geen herinvesteringen”, zegt Brugel. De bedragen die ingeleverd moeten worden per speler/staflid variëren volgens Brugel van 30 euro tot 100 euro per maand.

Brugel wil die bedragen pertinent niet bagatelliseren. Bijvoorbeeld omdat hij gevallen kent van spelers die hun privésituatie ook op de voetbalinkomsten afstemmen. “Je ziet de kommer en kwel in de betaald voetbal-sector om ons heen. Kijk naar Willem II, NAC, RKC, Den Bosch, RBC. Toch komt het bij ons harder aan, omdat die betaalde clubs op een of andere manier toch wel gered worden. Als amateurs zullen wij bij Baronie de broek zelf moeten ophouden. Hoe dan ook vind ik nog steeds dat het voor spelers in de eerste plaats een sportieve uitdaging moet zijn om voor een club van naam als Baronie te mogen spelen.” Maandag werkt de selectie van Baronie de laatste training af, waarna de spelers een bijeenkomst hebben aangaande de nieuwe situatie. En daarna met een – mogelijk gezamenlijk – standpunt zullen komen. Spelers die overigens niet akkoord gaan, hebben nog circa twee weken om een nieuwe club te zoeken. Op 15 juni sluit de overschrijvingstermijn voor amateurvoetballers.

Be Sociable, Share!