Baronie alweer begonnen

foto Mike O Photography

Met een groep van 34 voetballers en drie trainers is Baronie dinsdag alvast gestart met de voorbereiding op het komende voetbalseizoen. “We trainen nu twee weken en gaan vanaf 24 juli verder met het tweede blok. Een opzet die mij ook in het verleden prima is bevallen”, reageert hoofdcoach Jack Sweres. “Op deze manier kun je ook jongens uit het tweede en de A-jeugd eens nadrukkelijk van dichtbij aan het werk zien.”

“En daarnaast is dit eerste blok een perfecte gelegenheid om kennis te maken voor en met de nieuwe spelers”, weet Sweres, die een aantal basiskrachten zag vertrekken en daarvoor hoofdzakelijk talentvolle maar jonge vervangers voor in de plaats kreeg. “Met een lege portemonnee is het lastig winkelen, maar dat feit biedt anderzijds ook mogelijkheden om het beleidsplan verder gestalte te geven. Dat wil zeggen een Bredaas’ getinte selectie met daarbij volop kansen om je als voetballer te ontwikkelen op een heel behoorlijk platform.”

Sweres is blij dat het geraamte binnen zijn team met spelers als Benny Kerstens, Benjamin van Wanrooij en Jurgen Gijzen tenminste gedeeltelijk intact is gebleven. Al raakt hij middenvelder Tommy Janssen vanaf augustus in verband met een stageperiode in het buitenland voor een halfjaar kwijt. “Dat is mooi voor hem en jammer voor ons. Gelukkig keert Chafik Boushaba (foto) terug. Ook ik heb zijn tussentijds vertrek onderschat. Ik durf rustig te stellen dat wij met hem in de punt de nacompetitie om promotie hadden bereikt. Chafik is onbaatzuchtig en laat anderen beter functioneren. Kijk maar naar Oranje wat daarvan het belang is. Ik ben blij dat hij weer voor Baronie speelt.”

Zestien!

Net als afgelopen seizoen gaat Baronie volgens de coach frank en vrij het nieuwe avontuur aan. “Ook ik heb gehoord over de complimenten van mijn collega’s wat betreft onze spelopvatting. Daar pak je geen punten mee, maar toch is dat goed om te horen. Het geeft namelijk aan dat wij op het juiste spoor zitten. Hoewel die overwinning bij Venray achteraf heel welkom is gebleken, anders hadden we zomaar in die nacompetitie om behoud kunnen verzeilen. Zo dicht zit het allemaal op elkaar. Heb eens zitten rekenen. Per saldo hebben wij zestien punten verloren van de vier uiteindelijke degradanten. Zestien! Tel daar de helft eens van op bij…”

(Rijk)rekenen heeft geen zin, dat weet Sweres natuurlijk ook. Voetballen vanuit het hart, dat wil hij zien. “Wij doen aan prestatiesport, dus uiteraard is winnen belangrijk. Maar plezier in het spel en met elkaar is dat ook. Dat is de basis, net als respect voor elkaar. Klinkt simpel, maar kijk ook in dit opzicht naar het Nederlands Elftal. Luister, ik kan er straks helaas maar elf opstellen. Met andere woorden: je zult sommige spelers misschien moeten teleurstellen. Maar garanties op een basisplaats heeft geen enkele speler. Waar het om gaat is het team. Aan gemekker heb ik een gruwelijke hekel.”

Be Sociable, Share!