‘Band niet aangetast’

Sander de Bont OSS'20Roland Schuermans heeft een aardig beeld over hoe de voetballer én de mens Sander de Bont in elkaar steekt. “Ik constateerde al een tijdje dat Sander niet lekker in zijn vel zat. Hij is geen prater en dus heb ik op een gegeven moment het initiatief genomen.” Een en ander leidde ertoe dat De Bont zijn huidige trainer bij OSS’20 niet volgt naar Nivo Sparta, zoals aanvankelijk overeengekomen.

“Even los van het feit dat ik het belachelijk vind dat spelers tegenwoordig al voor Nieuwjaar beslissen of moeten beslissen waar ze het seizoen erop gaan voetballen, moet je ook flexibiliteit kunnen tonen als situaties zich wijzigen. Zoals in dit geval. De Bont (foto) komt misschien stoer over, maar is anderzijds – ook door omstandigheden – een gevoelige jongen. Sander is Dongen, daar voelt hij zich het meest thuis. Hij mist de mensen en de club. Als dat gevoel bij hem de overhand krijgt, loopt hij een beetje met de ziel onder zijn arm.”

Chraou

Op instigatie van Schuermans kwamen de twee tot de conclusie dat het voor De Bont beter was om af te zien van een overgang naar Nivo Sparta. “Zonder dat deze beslissing onze jarenlange band heeft aangetast”,verzekert de trainer, die met bestuurslid technische zaken Bert Ruijsch vervolgens snel schakelde en Jaouad Chraou binnen hengelde. De voormalige speler van onder meer Dongen en DESK en thans Neptunus Schiebroek stond weer open voor een terugkeer naar Brabant en had trouwens ook contact met Dongen met het oog op een mogelijke rentree. “Een ander type dan De Bont, maar absoluut een aanvaller met mogelijkheden”, vindt Schuermans.

De coach die met OSS’20 overigens nog tandjes bij moet zetten om niet in de problemen te komen in de eerste klasse D. “Het is dit seizoen niet geworden wat we er met zijn allen van verwacht hadden.  Dat moge duidelijk zijn. De vorm is er op een of andere manier niet en daarnaast zit het ons op bepalende momenten ook niet echt mee. Maar ik geloof er heilig in dat OSS dit seizoen op een goede wijze gaat afsluiten.”

Be Sociable, Share!