Ballen uit broek én in doel tegenstander

foto Hans Kieboom

foto Hans Kieboom

In de regel leeft een spits van de doelpunten die hij maakt. Bij Arif Irilmazbilek is dat echter geen wetmatigheid. Niet alleen in woorden zegt de spits van Kozakken Boys dat de teamprestatie bij hem vooropstaat. Hij laat dat ook daadwerkelijk zien binnen de lijnen. ‘Die jongen loopt elke keer de ballen uit zijn broek’, sprak Michel Langerak vorig week veelbetekenend.

Toen gingen de Boys er desondanks met 0-4 vanaf. Gezien de gang van zaken tot dusver was het min of meer logisch dat het antwoord van de topklasser uit Werkendam zich liet raden. Het niets was tegen Jodan Boys ‘ineens’ alles. Met liefst 5-0 werd Jodan Boys naar huis gevoetbald. Drie van die handvol treffers hadden de signatuur van Irilimazbilek. “Ik sta nu op elf goals, ja. Dat is mooi, maar niet veel meer dan dat. Ga daar niet constant naar zitten loeren. Ik doe mijn ding voor de ploeg en soms zit het mee”, probeert de spits zijn inbreng tot relatieve proporties terug te brengen.

Klassenbehoud

“Het verschil met vorig week? Tactisch stonden we nu perfect, dat is één. Daardoor kloppen de onderlinge afstanden beter, enzovoorts, enzovoorts. Dit seizoen hadden we nogal eens de neiging om na een achterstand andere dingen te doen dan de wedstrijd eigenlijk verlangde. Je geeft dan als ploeg teveel ruimte weg en dan word je door tegenstanders van dit kaliber afgeslacht. We wisten vooraf dat Jodan Boys een cruciale wedstrijd was. Dat we bij winst hele goede zaken konden doen richting klassenbehoud.”

Met achtereenvolgens Genemuiden, Excelsior’31 en DETO op komst kan Kozakken Boys de komende weken in dat kader klare wijn schenken. “We liggen op schema en dat moet vooral zo blijven. Wie weet kunnen we dan in het laatste part nog voor een verrassing gaan”, aldus Irilmazbilek, die zich zaterdag na afloop trouwens voor het eerst in zijn leven in het carnavalsgedruis stortte. “Werkendam is toch Brabant, hè. Na zo’n middag was dit een mooi moment…”

Brabantse topscorers amateurvoetbal
Top- en hoofdklasse bijgew. t/m 9 febr. 2013
Nr Naam Vereniging Aantal Plus
1 Arif Irilmazbilek Kozakken Boys 11 3
  Jelle Schijvenaars UNA 11  
  Paul Jans Venray 11  
4 Kevin van Veen UDI’19 10  
5 Jean Black De Treffers 9  
6 Emiel vd Sanden Blauw Geel’38 8  
  Alexander Mols Blauw Geel’38 8  
  Harm vd Steen Deurne 8  
  Arda Havar Kozakken Boys 8  
  Sjoerd vd Waal Kozakken Boys 8 1
11 Ronald Joosten Deurne 7  
  Jeroen vd Kerkhof Deurne 7  
  Fatih Kamaci Dongen 7  
  Patrick Philippart Nuenen 7  
  Tony de Groot OJC Rosmalen 7  
  Danny Verbakel Schijndel 7  
  Niek van Boekel UNA 7  
  Torino Hunte UNA 7  
19 Remon Koenen Dongen 6  
  Robert Mutzers Dongen 6  
  Jorzolino Falkenstein Gemert 6  
  Thijs van der Velden OJC Rosmalen 6  
23 Roel van Delft Achilles Veen 5  
  Roy Vissers Brabantia 5  
  Sam Wassenberg JVC Cuijk 5  
  Mark Fennebeumer JVC Cuijk 5  
  Abdes Assouiki JVC Cuijk 5  
  Joost Aloserij Nivo Sparta 5  
  Mart vd Gevel Nuenen 5  
  Rinse Wiekema Schijndel 5  
Be Sociable, Share!