Back to basics

foto Geert van Erven

Theoretisch kan het nog altijd, maar wie realistisch is kan niet anders dan concluderen dat Baronie er ernstig rekening mee moet houden dat de hoofdklasse het podium wordt waarop het volgend seizoen acteert. Terwijl technisch manager Frank Brugel in Breda de verrichtingen van Baronie 2 – dat kansrijk is in de strijd om promotie naar de reserve hoofdklasse – volgde met het oog op de toekomst, ging Baronie in Noordwijkerhout onderuit (4-2) bij VVSB. “Wat ik begrepen heb uit de reacties ter plaatse legden we het uiteindelijk met name af op het fysieke vlak. Voetballend kan Baronie mee in de Topklasse, maar de balans in het team is niet toereikend voor dit niveau.”

De versterkingen die Baronie tot nu toe binnen haalde, wijzen erop dat de leiding inzet op een herstart in de hoofdklasse. Vrijdag bereikte Baronie overeenstemming met Chafik Boushaba, een 24-jarige aanvaller van plaatsgenoot Groen Wit. Boushaba scoorde tot zondag negen keer voor de vierdeklasser. “De eerste vijftien spelers voor de selectie van volgend seizoen zijn nu bekend. We streven naar een groep van twintig spelers. De bedoeling is het restant aan te vullen met eigen jeugd of eventueel met regionale, talentvolle en jonge spelers uit het lagere amateurniveau. Vandaar dat het tweede elftal ook extra aandacht verdient. Baronie is niet in de omstandigheden om meer te doen.”, refereert Brugel aan de inkrimping van het beschikbare budget. Door de tegenvallende inkomsten uit het Topklassencircuit valt het te besteden bedrag twintig procent lager uit. “Clubs hebben zich rijk gerekend door de informatie die vooraf van de KNVB kwam inzake netboarding en TV-exposure. In de praktijk is daar niets van terecht gekomen. Ook Baronie, ja.”

Brugel en de leiding van Baronie willen dat de club weer een Bredaas smoelwerk krijgt. “We zullen creatief moeten zijn, zoals dat heet. Eén van onze aandachtspunten is het aanbrengen van lichtmasten rondom het hoofdveld. Door onze thuiswedstrijden op termijn op zaterdagavond te spelen, verwachten wij meer mensen naar de Blauwe Kei te trekken. Vermoedelijk moeten we nu eerst een stap terug doen om straks weer – met bescheiden middelen en een duidelijke visie – naar boven te kunnen kijken.”

Be Sociable, Share!