Assouiki levert contract in

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Ondanks een doorlopend contract (tot 2015) gaat Abdes Assouiki JVC Cuijk na dit seizoen verlaten. De bijna 32-jarige aanvaller uit Tilburg en de leiding van de topklasser hebben de verbintenis ‘in goed overleg’ ontbonden. “Hoofdzakelijk vanwege werk- en privéomstandigheden. Ik kan het daardoor moeilijk opbrengen om die kilometers te blijven maken.”

Assouiki is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen in Cuijkse dienst. “Daarvoor speelde ik bij onder meer Dijkse Boys en ook in België. Kortom, heb altijd veel moeten reizen. Voor mijn werk zit ik ook veel in de auto. Ik wist eigenlijk niet beter, maar nu is het moment aangebroken dat het gereis – vier keer per week, in totaal dik 700 km – me begint tegen te staan. Ook omdat mijn opgroeiende kinderen steeds meer aandacht vragen. Ik heb vorig jaar inderdaad met mijn volle verstand voor drie jaar getekend, maar blijkbaar heb ik de situatie toen niet goed ingeschat. Gelukkig toonden Twan Hofmans en het bestuur van Cuijk begrip.”

Het voorafgaande houdt niet in dat Assouiki stopt met voetballen. “Nee, het spel op zich vind ik nog veel te leuk. Ik hoop dat zich een leuke club meldt op maximaal een halfuurtje rijden, het gaat me daarbij zeker niet om de financiën”, verzekert de clubtopscorer (8) van JVC. “En dat terwijl ik een flink aantal duels heb gemist. Heb er even uitgelegen vanwege ziekte en die schorsing, hè”, verwijst hij naar die vijf duels brommen. “Terwijl ik nog nooit geschorst was geweest. En deze was zwaar onterecht, vandaar ook dat we in beroep zijn gegaan. De scheids vond dat ik een elleboog had uitgedeeld. Bij een corner, aan een speler die een paar koppen groter was! Belachelijk, maar goed. Ze bleven bij hun standpunt en ik kreeg er zelfs een duel extra bij.”

RKC

Een actie die het huidige seizoen vanuit zijn perspectief negatief beïnvloedde. “Daar dat akkevietje ben ik ook een tijdje m’n plaats kwijt geweest. Heb hard moeten knokken om er weer in te komen. Daar had ik in die fase wel wat woorden over met de trainer, maar uiteindelijk is het toch nog redelijk goed gekomen. Heeft in ieder geval niets te maken met mijn beslissing”, beweert Assouiki, die in een ver verleden onder Martin Jol bij RKC debuteerde in de Eredivisie. “Als rechtsbuiten, ja. Ik speel nog steeds aan die rechterkant, maar kan ook achter de spitsen of desnoods als linkshalf voetballen. Ik stop straks niet bij JVC omdat ik het niveau niet meer aan zou kunnen, ha ha.”

 

Be Sociable, Share!