Arif, Richie en de rest

foto KozakkenBoys.nl

Eerlijk gezegd had hij aan de bal ruim een uur lang meer niet goed gedaan dan andersom. Hoewel Arif Irilmazbilek, net als zijn teamgenoten van Kozakken Boys, zeker geen gebrek aan bevlogenheid verweten kon worden. En toen kwam dat (kantel)moment. De spits leek zich weer te verslikken in zijn eigen enthousiasme en belandde ergens bij de punt van de zestien. In een ogenschijnlijk kansloze positie. Twee tellen later lag de bal achter doelman Flier van Genemuiden in het mandje.

De beste man, een paar passen naar voren gekomen om zijn doel te verkleinen, had geen verweer op de weergaloze chip in de verre bovenhoek van Irilmazbilek. De 1-0 werkte bevrijdend voor de thuisclub. Die door de inbreng van Toby Mulder, Richie Basoski en later Gwaeron Stout sowieso al een boost kreeg. Na Arif stal Basoski de show met een aantal puntgave dribbels. Hij gaf de assist op Sjoerd van der Waal bij de 2-0, slalomde zelf naar 3-1, stond aan de basis van de 4-1 (intikker Irilmazbilek) én versierde nog een strafschop (gemist door Irilmazbilek).

Luxe

Resumerend: dit Kozakken Boys heeft zeker wat te zoeken in de Topklasse. Al dient vermeld dat Genemuiden, met ex-FC Den Bosch verdediger Nick Netten centraal achterin, geen beste beurt maakte. Maar misschien was dat wel de verdienste van Kozakken Boys. Inclusief de nakende terugkeer van Arda Havar, heeft coach Michel Langerak dadelijk de luxe van de keuzes. Dat moet voor hem een prettige gedachte zijn.

Irilmazbilek onderstreept dat, maar plaatst ook een kanttekening. “Het seizoen is nog lang en blessures en schorsingen liggen altijd op loer. Zo heel breed is de groep nou ook weer niet. Ik vond Genemuiden ook niet meevallen. Echt een verschil met ploegen als IJsselmeervogels en Barendrecht, die je wel laten voelen dat die Topklasse een hoog niveau heeft. Ik ben blij dat ik die belangrijke 1-0 heb kunnen maken. Klopt, daarvoor was ik in een aantal situaties een beetje ongelukkig. Patent is overdreven, maar inderdaad, tegen Scheveningen maakte ik een soortgelijke goal. Altijd lekker..”

foto KozakkenBoys.nl

Be Sociable, Share!