Arif for President!

foto Wim Verhoeven

foto Wim Verhoeven

Natuurlijk is voetbal op de eerste plaats een teamsport. En het team van Kozakken Boys presteert haast optimaal in het debuutseizoen in de Topklasse. Maar zonder daarbij iemand tekort te doen, van teammanager tot keeper en van verzorger tot trainers, is Arif Irilmazbilek toch wel de kers op de Werkendamse taart. Zesmaal (6x!) scoorde de spits zaterdagmiddag in Vriezenveen tegen DETO (0-6).

In totaliteit veertien maal trof Irilmazbilek de roos in de laatste vijf duels. Zijn seizoenstotaal staat inmiddels op 22. Evenveel als Noordwijker Kees Tol, die lange tijd onbedreigd op de topschutterstrofee leek af te stevenen. De zesklapper van Arif Bey in Overijssel was overigens niet uniek sinds de oprichting van de Topklasse in 2010. Ruben Wilson van Spakenburg flikte dat kunstje eerder in het destijds (oktober 2010) door Spakenburg met 0-7 gewonnen duel bij CSV Apeldoorn.

Maling

Hoe dan ook gaat Irilimazbilek wat dat – gedeelde – record betreft alvast de boeken in. En wie weet wat er in het restant van het lopende seizoen nog gaat gebeuren. Niets lijkt meer uit te sluiten voor Kozakken Boys in het algemeen, inmiddels derde op de ranglijst, en Arif (in juli aanstaande 30 jaar) in het bijzonder. “Arif is gewoon Arif”, zei technisch manager Kees Spaan onlangs. “Hij heeft op een niet vervelende manier maling aan alles, maar eenmaal op dat veld, dan staat-ie er. Altijd en overal.”

Be Sociable, Share!