‘Antwoord ligt nu op veld’

foto Thijs Meeuwsen

foto Thijs Meeuwsen

Teveel zaken gaan nog steeds niet goed bij Blauw Geel’38 en daar moet rap verandering in komen, vindt Wesley Meeuwsen. “Er hoeft maar iets te gebeuren tijdens een wedstrijd en we raken de weg kwijt. Niemand blijkt dan in staat het heft in handen te nemen. Ikzelf ook niet, hoor”, bekent de spits aan de vooravond van de ontmoeting met Nuenen. “Dat wordt een cruciaal duel. Een zespunten-wedstrijd.”

Blauw Geel en/of Nuenen in de eerste klasse. Het is een vreemd aandoende constatering, zeker als je bedenkt dat beide teams eind vorig seizoen nog streden om een plaatsje in de Topklasse. “Maar het is wel de realiteit”, verzucht Meeuwsen. “Ik weet nog dat we in augustus dat trainingsweekend hadden. Daarin bespraken we de doelstellingen en ik schat dat ongeveer 90 procent van de groep serieus aan een positie bij de eerste drie dacht. Op zich vind ik nog steeds dat we de kwaliteiten in voetballend opzicht daarvoor hebben, maar op een of andere manier loopt het te vaak fout. Ook nu we alweer een tijdje nagenoeg compleet zijn.”

Collectiviteitgedachte

Meeuwsen trekt ook zelf het boetekleed aan, terwijl hij een flink aantal duels miste vanwege een meniscusblessure. “En ik geloof dat ik bij de meeste wedstrijden die ik wel speelde tot man van de wedstrijd werd verkozen. Maar goed, per saldo maak ook ik deel uit van het team. Een team dat op bepaalde momenten een collectiviteitgedachte mist. Bij de eerste de beste tegenslag loopt de ene helft van de ploeg vooruit en de rest teruguit. Met als gevolg dat de ruimtes veel te groot worden en dus makkelijk te bespelen voor de tegenstanders. We hebben inmiddels al zoveel gesproken en besproken. Het wordt tijd dat we nu antwoord geven binnen de lijnen.”

De moeizame campagne tot dusver is voor de nu weer fitte Rosmalenaar aanleiding om zich te beraden over zijn voetbaltoekomst. “De club wil sowieso verder met mij. In een gesprek heb ik aangegeven hoe ik daar in sta en wat er mijns inziens moet gebeuren om volgend seizoen daadwerkelijk mee te doen om de prijzen. Ik heb in ieder geval geen zin om er nog eens zo’n jaar onderin aan vast te plakken.” Zo heeft Meeuwsen zijn lijstje met mogelijke kandidaat-versterkingen ingediend. Met daarop onder meer de naam van Bart Tinus. “Los van het feit dat wij boezemvrienden zijn en behalve dit seizoen al jaren in hetzelfde elftal spelen, is Bart ook gewoon een goeie keeper. Volgens mij had de leiding van de club de huidige keepers al op de hoogte gesteld dat er hoe dan ook een collega onder de lat bij gaat komen. En er is toegezegd dat er ‘topklassenwaardige’ spelers bijkomen.”

Package deal

Meeuwsen heeft de leiding van Blauw Geel eveneens aangegeven dat een andere club zich serieus voor hem gemeld heeft.  “Ik heb afgesproken dat ik de naam voor me houd.” Maar zegt wel dat hij ook in dat geval een soort van package-deal met Tinus in gedachten heeft. Naar verluidt zou het overigens om OJC Rosmalen gaan en dat lijkt ook niet onlogisch gezien hun beider verleden onder de rook van Den Bosch. “Nogmaals, ik hoef helemaal niet weg uit Veghel. Ben er geacclimatiseerd en het is een mooie club op berijdbare afstand. Maar er moet wel iets gebeuren. Ik verwacht dat er binnen een week of twee meer duidelijkheid is.”

Be Sociable, Share!