Anders

foto Aart-Jan van Ingen

Het komt geregeld voor dat Pieter Kuijpers op een verdwaalde zondagmiddag gebeld wordt door vrienden met het verzoek ergens een biertje te gaan drinken. Typerend voor de manier waarop Kuijpers in het leven staat. Hij vindt het spel voetbal op zich erg leuk, maar ook niet veel meer dan dat. “Sommige vrienden hebben nog steeds niet door dat ik op zondag voetbal. Puur vanwege het feit dat ik met hen nooit over voetbal praat”, zegt de 25-jarige verdediger van FC Lienden, die na de zomerpauze aansluit bij Gemert.

Een bezige bij die Pieter Kuijpers uit Heeswijk-Dinther. De mogelijkheden zijn legio, maar je moet er wel zelf invulling aan geven, zoiets. Als zelfstandig ondernemer heeft hij twee bedrijven. Eentje op het gebied van marketing en één dat zich richt op social media. Daarnaast is Kuijpers met twee vrienden in de weer met de oprichting van een ‘voetbalclub van de toekomst’. Met als achterliggende gedachte dat het ook anders kan. Wars van de geijkte paden. “Ooit werd een bepaalde organisatiestructuur vanuit de piramidevorm bedacht en die is er nog steeds. Volgens ons kan dat ook anders. Wij willen netwerken van mensen samenbrengen, zodat iedereen de mogelijkheid krijgt zijn of haar kennis in te brengen. Zeg maar vanuit de Wikipedia-gedachte.” Het initiatief slaat aan. Sportvernieuwers reageren enthousiast, eens om de zoveel tijd geeft Kuijpers zelfs lezingen over dit thema. De inderhaast gebouwde site Thesoccerproject.nl krijgt binnenkort een opfrisbeurt. Gesprekken met sponsoren en partners zijn gaande.  “Wij willen een voorbeeld zijn voor de sport.”

Ondertussen voetbalt Kuijpers, die nu in Utrecht woont maar naar Den Bosch verhuist, op het hoogste amateurniveau. Zijn plafond.  Hij speelde in de jeugdafdelingen van PSV en FC Den Bosch, maar werd uiteindelijk niet geschikt genoeg bevonden. Misschien ook wel omdat de gedachte dag in, dag uit met voetbal bezig te zijn hem een beetje benauwde. Want toen hij in zijn laatste jaar bij Den Bosch een mooie baan kreeg aangeboden, was de keus snel gemaakt. Zoals ook het geval was toen Gemert hem benaderde. “Lienden wil naar de top van de Topklasse, wat bijvoorbeeld gepaard zal gaan met meer trainen. Prima, maar daar liggen mijn ambities niet. Even los van het feit dat Lienden ook niet met mij door wilde, hoor. Na de winterstop heb ik pas één keer gespeeld. Ik heb Gemert altijd een mooie club gevonden. Gebaseerd op een bepaalde vorm van puurheid in de beleving die ik daarbij proef.”

 

Be Sociable, Share!