‘Als Dirk Kuijt’

foto voetbalinbreda.nl

Hij die voorheen niet echt als de bescheidenheid zelve door het leven ging, zou nu niet durven beweren dat er een verband bestaat tussen zijn twee basisplaatsen en de dubbele winst – de enigen dit seizoen – die Baronie in beide partijen boekte. Sowieso heeft Emre Ucerler een transformatie ondergaan. “Het is voor mij echt aanpoten. Zie mezelf momenteel als een soort Dirk Kuijt.”

Waar de spits bij JEKA zijn momentjes kon pikken en de arbeidsethiek soms met een korreltje zout nam, is hij bij Baronie naar eigen zeggen in een andere wereld terecht gekomen. “Ik was echt toe aan nieuwe prikkels, los van het feit dat JEKA natuurlijk nooit uit mijn hart zal verdwijnen. Maar voor degenen die denken dat het verschil tussen de eerste klasse en de Hoofdklasse wel meevalt: dat is er echt wel! Velen hebben hier bij Baronie een BVO-achtergrond. Als ik de techniek zie van jongens als Tiago da Silva, Benjamin van Wanrooij en Jorn Sweres, pfff. Deze groep bestaat uit een stuk of zeventien goeie voetballers. Dus was het aanvankelijk niet onlogisch dat ik op de bank begon.”

Waar resultaten uitblijven bestaat de kans dat er links en rechts wat geschoven wordt en zondoende vond Ucerler zich bij Brabantia voor de eerste keer terug bij de eerste elf. Als schaduwspits achter Chafik Boushaba prikte Ucerler er meteen eentje in. “Met die man is het heerlijk samen spelen. Echt een wereldspits op dit niveau.” Ucerler zou eigenlijk in de verleden tijd moeten spreken, want tot volgend seizoen zal van een duet met Boushaba geen sprake zijn na de kruisbandblessure van laatstgenoemde. “Mijn kansen om te spelen zijn daardoor toegenomen, ja. Maar toch baal ook ik hier gigantisch van. Reëel beschouwd is Chafik een betere spits dan ik.”

Transformatie

Maar goed, ook Ucerler zegt met de rug naar de goal te kunnen spelen. “Op mijn manier, heb bijvoorbeeld niet zijn fysiek. Voor mij is en blijft het zaak om volledig gefocust te blijven. Dat was in het verleden nogal eens een probleem, maar nu heb ik geen keus. Anders staat er meteen een ander klaar. Ik merk dat ik sterker word door drie scherpe trainingen per week en pas me aan. Ik ga er als een gek voor, loop op elke bal. Als een soort Dirk Kuijt. Tiago kan voor ons wedstrijden beslissen, maar heeft soms nog wat moeite met de omschakeling. Nou, dan probeer ik die extra meters wel voor hem te maken. Inderdaad, een complete transformatie. De tijd dat ik met mijn techniek dingetjes kon compenseren, is voorlopig voorbij. Druk? Dat valt mee. Bovendien, wij moeten niks. Al komt er nu wel een serie duels aan, waarin we de mogelijkheid krijgen om bovenin aan te pikken”, weet de Bredanaar, die met Baronie zaterdagavond (20.00) aantreedt tegen Nuenen. “Tenminste, ik ga er vanuit dat ik speel..”

Be Sociable, Share!