Als de brandweer

Als doelpuntenmaker van nature heeft OJC Rosmalen-spits Tony de Groot nog altijd het gevoel dat hij niet goed gespeeld heeft als hij niet gescoord heeft. “Terwijl dat eigenlijk onzin is omdat het er natuurlijk om gaat dat je team wint.” Op beide fronten loopt het momenteel  op rolletjes. Dat wil zeggen: waanzinnig.  In twee duels pakte OJC zes punten, De Groot pakte zes treffers mee.

Hij moet lachen als hem wordt voorgerekend dat hij dit seizoen op basis van zijn huidige moyenne op 78 doelpunten gaat finishen.  “Dan gaan we op zeker bovenin meedoen.” De nuance volgt echter al snel. “Hoewel vrijwel elke tegenstander onbekend is voor ons, denk ik dat wij met Rigtersbleek en Nieuw Buinen tegen twee zwakkere teams hebben gespeeld. Zondag thuis tegen Juliana’31 verwachten wij serieuze tegenstand. Een echte test, want dat is een ploeg voor het linkerrijtje.”

Minder weerstand of niet, OJC maakt tot dusver een prima indruk. “De concurrentie is best groot binnen onze selectie, maar de sfeer lijdt daar niet onder. Vanaf dag één is die hartstikke okay. En vergeet niet dat wij met Randy van Heijnsbergen en Bas Smulders twee heel goeie nieuwe spelers erbij hebben gekregen.  Die tillen het niveau echt mee omhoog. Jonkies als Dibbets en Selmani pikken schijnbaar moeiteloos aan. Dit moeten we zien vast te houden.”

Zestien

Dat geldt ook voor de individuele spelers. “In het verleden kon je bij wijze van spreken drie keer slecht spelen achter elkaar en dan nog werd je opgesteld. Ik denk dat die tijd nu voorbij is. Ja, ook voor mij. Misschien heb ik momenteel iets meer krediet, ja. Maar elke speler van ons moet scherp blijven, want je plaats kan zo worden ingenomen door een ander. Die zes goals? Ik word gewoon veel aangespeeld in de zestien. Ja, dat is het. Daar ben ik op mijn sterkst.  En misschien speelt ook mee dat ik nu fit ben, omdat ik goed uitgerust aan de voorbereiding ben begonnen. Vorig jaar was eigenlijk een klotenseizoen. Was toen ook constant bezig met mijn werk en studie, gunde mezelf geen vakantie en kreeg toen last van mijn rug.”

De Groot vindt het ondanks alle positieve ontwikkelingen nog te vroeg om een uitspraak te doen over het sportieve perspectief van OJC in de Hoofdklasse C. “Pas na een wedstrijd of tien kun je inschatten wie waar staat. Onze start zal respect afgedwongen hebben bij de overige ploegen, zeker. Maar dat is in dit stadium geen garantie voor wat dan ook.”

Be Sociable, Share!