‘Alles valt goed’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

De superlatieven over de prestaties van UNA/Brinvast (en JVC Cuijk) in de Topklasse welen tierig de laatste tijden en terecht. De laatste nederlaag van UNA heeft inmiddels een baard van dik drie maanden, de tussenklassering op plek vier staat er echt, net als de kwalificatie van meest scorende (40) ploeg in de afdeling. En de periodetitel lonkt nadrukkelijk. “Zo heel groot zijn de krachtsverschillen niet, maar bij ons lijkt alles goed te vallen”, vindt Jelle Schijvenaars.

De topscorer die medio februari tot eind juli naar Korea trekt in verband met een stageperiode van zijn vriendin aldaar. “Jammer dat ik de mogelijk voortdurende succesreeks richting einde competitie niet meemaak, maar mijn keuze voor deze unieke kans was, is en blijft bewust. De apotheose van de tweede periode maak ik gelukkig nog wel mee”, verwijst de spits naar de resterende wedstrijden tegen VVSB (uit), AFC en De Treffers (uit). “Zondag bij VVSB wordt belangrijk. Als wij daar niet verliezen, zie ik ons die prijs binnen halen.” Ook al zal die vooral voor de penningmeester van belang zijn vanwege de latere instroming in het KNVB-beker toernooi plus de premie die daaraan verbonden is.

Niettemin ook gunstig voor Schijvenaars zelf, die vanaf begin augustus immers weer zal aansluiten in Zeelst. Met een flinke trainingsachterstand. Of? “Ik heb al mijn connecties binnen de voetballerij aangesproken om een club in Zuid-Korea te zoeken waar ik mee kan trainen. Tot dusver vergeefs, maar het lijkt me sterk dat ik ter plekke niks ga vinden. Gezien mijn lengte een profcontract daar? Dat zou apart zijn en als de mogelijkheid zich aandient, zeg ik niet bij voorbaat nee. Maar dat is nu zeker niet mijn insteek. Deze week rond ik mijn studie af, ik ga daar in Azië vooral indrukken opdoen. Misschien zoek ik er een tijdelijk baantje.”

Maar eerst dus nog even vlammen met UNA. Daar waar in deze dagen alles vanzelf lijkt te gaan. “Dat dwingen we zelf natuurlijk ook af. Je merkt dat vertrouwen zo belangrijk is. Tegen wie het ook is, wij gaan tegenwoordig het veld in met het rotsvaste vertrouwen dat we kunnen winnen. Met initiatiefrijk voetbal, waarbij het tactisch zo goed in elkaar steekt dat we heel weinig weggeven en zelf veel creëren. En de laatste tijd bovendien wel heel erg effectief zijn met meerdere spelers die scoren. Neem de wedstrijd van zondag tegen HBS. Zij waren aanvankelijk iets beter, wij werden teruggedrongen maar konden het goed gesloten houden. En dan breken wij het open met een geweldig doelpunt”, doelt Schijvenaars op de ‘Marco van Basten ’88-achtige’ 1-0 van Brian Boogers. Voorzet volley op de wreef diagonaal in de verre bovenhoek. Een juweeltje.

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Argusogen

“Die gaat Brian niet snel nog een keer maken, nee. De uiteindelijke 5-0 lijkt een makkie, maar dat was het niet. Als HBS in het begin de 0-1 maakt, kan het zomaar een andere wedstrijd worden. Zo reëel moet je zijn. Sterker,dat zijn wij ook. En indien niet dan zorgt trainer Mark Schenning daar wel voor. Voor de wedstrijd tegen HBS haalde hij nog een mooi voorbeeld aan. Wij versloegen FC Eindhoven vorige week met 7-2, een uitstekend resultaat tegen een topper uit de Jupiler League. Vrijdag wonnen zij echter met 0-4 bij MVV toen het er echt om ging. Waarmee de trainer wilde aangeven dat UNA er elke wedstrijd weer voor 100% moet staan. Dat er geen garanties zijn. Genieten van de winstpartijen die je behaalt, maar daarna weer overgaan tot de orde van de dag. Als wij dat niet doen, kunnen we ook van iedereen verliezen. De doelstelling vooraf – handhaving – hebben we nu al wel behaald. Een plaatsje in de bovenste helft van de rangschikking, mogelijk een klassering bij de top 5. Dat moet te doen zijn.” Schijvenaars zal zijn maatjes via de digitale snelweg met argusogen volgen vanuit het Verre Oosten….

Be Sociable, Share!