Alles okay, behalve dat ene …

Toevallig dacht hij net aan wat anders, bekent hij. Dat komt deze dagen niet al te vaak voor bij Coen Burg. Met zijn nieuwe club Nivo Sparta staat de Bosschenaar na vijf duels puntloos onderaan geparkeerd in de zaterdaghoofdklasse B. Dus maalt het haast onafgebroken in zijn bovenkamer. “Er zijn verzachtende omstandigheden, maar het is duidelijk dat we ons daar niet zo heel lang meer aan mogen vastklampen.”

Wat die dan zijn? Op de eerste plaats heeft Burg tot dusver niet de beschikking gehad over zijn voltallige selectie. “Waardoor we nog steeds zoekende zijn. De vastigheden ontbreken als je voortdurend hebt moeten schuiven. Blessures ja, maar ook spelers die vanwege hun werk een keuze moesten maken. En in deze tijden begrijp ik wel dat een baan de hoogste prioriteit verdient. Daarnaast hebben we het niet getroffen met de competitie-indeling. De sterkere teams hebben we thuis gehad en de ploegen waartegen je de punten moet pakken juist uit. Een detail misschien, maar in deze fase speelt het wel mee. Puntenwinst in het begin werkt nu eenmaal louterend voor het vertrouwen.”

Knauw

Dat zaterdag opnieuw een knauw kreeg na de 0-7 tegen ASWH. “Een goeie ploeg, maar met die cijfers verliezen is en blijft een schande. Al na negen seconden scoorden zij na rust de 0-4 en toen gingen de koppies hangen bij ons. Laten we hopen dat we het ergste alvast gehad hebben.” Op papier krijgt Nivo Sparta zaterdag de meest riante mogelijkheid om de hatelijke nul weg te poetsen. Ook al vindt het duel tegen Nieuw Lekkerland, de ploeg die twee punten meer heeft dan de Bommelaren, buitenshuis plaats. “De tijd van de excuses, hoe geldig misschien ook, loopt binnenkort af. Het is aan ons om het dan op het veld te laten zien.”

Burg bevestigt de veronderstelling. “Ja, eigenlijk gaat alles wel redelijk okay. Behalve dat ene dan… De sfeer in en rondom het team mag je gerust als optimaal omschrijven. Als ik deze situatie vroeger zelf als speler had meegemaakt, zou ik helemaal over de rooie zijn. Maar iedereen gaat er volwassen mee om. En nee, de spelers zeggen elkaar echt de waarheid wel, als daarom gevraagd wordt. Van druk van de leiding heb ik niets gemerkt. De enige druk die ik voel is de druk die ik mezelf opleg. En die is hoog.”

Be Sociable, Share!