Alleen winst telt nu voor remisekoning

Klaas Wels DeurneNiet verliezen is dit seizoen een soort van handelsmerk van Deurne geworden. Gemiddeld twee van de drie keer stapte de ploeg van Klaas Wels immers met tenminste iets van het veld. Desalniettemin zijn het geen cijfers met succesgarantie. Vooralsnog. Want als Deurne het do-or-die-duel bij Baronie weet te winnen, heeft het ’t ticket voor nog een jaar Hoofdklasse op zak. “Met 36 punten, drie meer dan vorig seizoen,hebben we dan een prima prestatie geleverd.”

De coach uit Veghel schudt de statistieken losjes uit mouw. “We hebben dit seizoen negen keer gelijk gespeeld en dat zegt van alles over dit Deurne. Maar niet dat wij een oersaaie ploeg zijn met een negatieve spelopvatting, zoals ik her en der verneem. Daarmee worden wij tekort gedaan en daar heb ik eigenlijk een beetje tabak van. Waar sommige ploegen goals scoren dat het een lieve lust is, moeten wij juist ontzettend veel energie aanwenden om dat te bewerkstelligen. Maar dat is wat anders dan met de kont voor het doel hangen. ‘Bedankt voor het punt, Klaas’, zei Gerard de Nooijer van Goes laatst. Wij hadden daar dik moeten winnen, maar per saldo stond er 1-1.”

Weer een remise dus. Een resultaat waar Deurne zondag in Breda niets aan heeft, want in dat geval is deelname aan de play-down competitie het lot van Wels en zijn mannen. Een scenario waarmee de coach al rekening heeft gehouden. “Maar dat is logisch, toch? Je moet ook realistisch zijn. Begrijp me niet verkeerd, ik heb er echt goeie hoop dat wij bij Baronie kunnen winnen. En dat zeg ik niet omdat ik dat wel moet zeggen. Natuurlijk hadden wij zondag tegen EHC het geluk dat hun keeper er al snel afgestuurd werd, maar vervolgens met 6-0 winnen is niet niks. Het gevoel is positief en dat is alvast een lekkere basis.”

Zin

In de aanloop naar EHC trainde Deurne in verband met de K(r)oningsdag die week overigens maar één keer. Net als nu, maar dan vanwege Hemelvaart. “In samenspraak met de groep. Ik heb mezelf beschikbaar gesteld voor vandaag (vrijdag),maar de spelers vonden trainen geen absolute must. En misschien is wat extra rust ook wel heilzaam. Bovendien, als je in dit stadium nog snel op iets zou moeten trainen, ben je eigenlijk al te laat. De spelers beseffen heus wat er op het spel staat. Zin om te voetballen, daar gaat het om. Op weg naar wie weet misschien wel twee prijzen”, doelt Wels ook op de districtsbekerfinale (tegen Volkel op 20 mei). Op die datum heeft Alain van de Besselaar zich gefocust. De verdediger heeft al een tijdje last van kwetsuren. “Als het echt moet zou hij zondag tegen Baronie kunnen spelen. Met het risico dat we hem dan voor het vervolg kwijt zijn. Soms moet je kiezen voor de minst slechte optie. Baronie mist ook spelers? Okay. Ach, volgens mij staan ze gewoon met elf man aan de aftrap. Ik concentreer me liever op Deurne. Ik weet nog dat ik een tijdje terug Blauw Geel helemaal in kaart had, omdat ik in de gelegenheid was ze zelf te bekijken. Verloren we met 1-6! Dus zeg mij maar wat wijsheid is.”

Be Sociable, Share!