Ageren

Op de weg die al was ingezet, bouwt Dennis Dekkers verder aan de contouren van een ander OJC Rosmalen. Waar in het verleden tegenhouden centraal stond en reageren een automatisme was, heet het tegenwoordige basisprincipe van OJC ageren. “Dat proces vergt tijd en gaat gepaard met af en toe een zeperd. Zie onze doelcijfers. Maar ik zie duidelijk progressie. We staan nu zesde en rond die positie hoort OJC ook thuis. Die nacompetitie vormt straks het toetje van ons 100-jarig bestaan, waarin alles mag maar niets hoeft.”

Het verschil tussen spelen om niet te verliezen en het niet spelen om niet te verliezen is meer dan slechts een woordje. “Winnen wil iedereen, ook wij. Maar ik zie graag voetbal dat geënt is op het maken van doelpunten en niet op het voorkomen ervan. Daardoor speelt OJC opener en krijg je soms een tik op de neus. Nu werken we hard om de organisatie in het veld zodanig neer te zetten, dat balverlies niet meteen een gevaarlijke situatie voor ons doel oplevert”, stelt de beginnend hoofdcoach van 37, die het zondag met OJC opneemt tegen het DESK van vakbroeder Ad van Seeters. “Vooraf zeg je dat deze wedstrijd wel leuk zal moeten worden, omdat ook Ad aanvallend denkt. Maar aan de andere kant spelen ook de belangen”, bekent Dekkers met een blik op de ranglijst en een wellicht voor de hand liggende remise. “Ik ben natuurlijk niet roomser dan de paus.”

Met een beetje fantasie kun je stellen dat OJC vanaf volgend seizoen in drie afdelingen zou kunnen uitkomen. “Doe maar gewoon de hoofdklasse, hoor. Kijk naar Gemert. Die ploeg werd met vlag en wimpel kampioen, maar die Topklasse is blijkbaar andere koek. Dinsdag speelden wij trouwens een oefenpotje tegen Gemert en los van de uitslag (4-1 verlies) was ik toch tevreden over het veldspel. Ik geloof dat we iets van zes keer alleen voor de keeper zijn geweest en dat zegt mijns inziens een en ander tegen een topklasser. Het is sowieso de kunst om niet altijd sec naar de uitslagen te kijken. Zo vind ik dat wij momenteel beter voetballen dan in de reeks die ons de tweede periodetitel opleverde. Toen viel alles echter net goed voor ons en dat ontbreekt er de laatste tijd een beetje aan. Straks lekker onbevangen die play-offs aangaan, dat moet de insteek worden”, aldus Dekkers, die verwacht dat OJC nog één offensieve versterking voor volgend seizoen gaat halen. “Budgettechnisch zitten wij aan de onderkant, dus dat zal waarschijnlijk geen gelouterde speler worden.”

Be Sociable, Share!