Afzwaaiers

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Afspraken daaromtrent zijn nog niet gemaakt, maar Mark van Boekel hoopt dat hij zondag op zijn minst speelminuten krijgt in UNA/Brinvast 1. De 28-jarige ex-aanvoerder en kind van de club maakt tegen Venray namelijk voor de laatste keer deel uit van de selectie. Werkverplichtingen lieten hem geen andere keus. Het potje voetbal blijft, uiteraard. Bij gelegenheid, met zijn vrienden in UNA 10.

De typering  ‘einde van een tijdperk’ vindt hij een beetje zwaar aangezet. “Maar min of meer komt het daar feitelijk wel op neer. Deze stap is immers definitief. Ik weet nu al dat ik de komende jaren als assistent-arts/internist voortdurend met onregelmatige werktijden te maken zal blijven krijgen. Hetgeen betekent dat je sowieso nogal eens een training moet missen en dat is niet te rijmen met voetballen op het hoogste amateurniveau.”

Negen seizoenen lang maakte Mark van Boekel deel uit van de eerste selectie van UNA, evenals Laudir Curiel trouwens, die er ook een punt achter zet. Bas Kneepkens idem, na zeven jaar trouwe dienst.  Van Boekel: “Negen jaar is niet niks. Waarvan de laatste vier, vijf voornamelijk als basisspeler. Alleen dit seizoen kwam ik vooral na de winterstop minder aan spelen toe, mede door genoemde redenen. Tuurlijk ga ik het missen. Gezien mijn leeftijd is het eigenlijk te vroeg, maar ja. Het is niet anders, mijn werk heeft voor mij besloten. En wat is er mooier dan afscheid nemen met een kampioenschap? Hoewel mijn aandeel in die eerste titel, twee jaar geleden, inderdaad een stuk groter was.”

Speeltijd

De oudste telg van elftalleider  Tiny van Boekel zegt geen weet te hebben van eventuele extra activiteiten die zondag rondom het duel met Venray georganiseerd worden. “Normaal worden spelers die vertrekken of stoppen rondom de laatste competitiethuiswedstrijd gehuldigd. Is ook niet zo spannend. Ik hoop vooral speeltijd te krijgen, de rest laat ik maar op me afkomen. Een memorabele dag wordt het hoe dan ook”, aldus Mark, wiens broer Rob het Van Boekel-gehalte binnen UNA 1 na de zomer mogelijk op hetzelfde peil houdt. “Die kans bestaat. Uiterlijk 15 juni weten we het zeker.”

Be Sociable, Share!