Afwegingen

Het was zijn wens om in een elftal te voetballen dat veel op de helft van de tegenstander speelt. In Germania, de eersteklasser uit Groesbeek, denkt Bas van der Reijken die club gevonden te hebben. Dat Willie Willems daar trainer is, vindt de topscorer van Gemert mooi meegenomen. “Ik heb tenslotte vier jaar met hem gewerkt. Maar de speelwijze in combinatie met eigenlijk het gehele plaatje gaven de doorslag.”

De drie kwartier enkele reistijd en met name een aantal verre uitwedstrijden in Oost ziet Van der Reijken desgevraagd als een minpuntje, maar geen zwaarwegend. “Omdat er een nieuwe uitdaging aan verbonden is. Na elf jaar Gemert was ik daar eerlijk gezegd wel een beetje aan toe. Heb er zowat alles gewonnen wat er te winnen viel. Ik sprak met eersteklassers als OSS’20 en TOP, net als met Brabantia. Die laatste club speelt nu Hoofdklasse ja, maar dat had ik in mijn afweging ook al meegenomen. Vermoedelijk zullen ze ergens onderin terecht komen en daar heb ik geen trek in. Ik bedoel, dan voetbal je waarschijnlijk op de counter en daarin ligt mijn kracht niet.”

Beker

Ondanks alle goede intenties van Germania is het trouwens niet zeker of die club ook volgend seizoen weer lekker dominant kan zijn. De ploeg won immers een periodetitel en speelt in de nacompetitie tegen Rigtersbleek. “Dat is nog even afwachten, maar heb eerste- of hoofdklasse  niet meegenomen in mijn beslissing. Ik heb er gewoon veel zin in en dat is het belangrijkst. Nu eerst met Gemert goed afsluiten. Eén wedstrijd nog? Volgens mij drie. De finale van de districtsbeker tegen Groene Ster en daarna de landelijke halve finale en de finale op Molenbroek. Nee, daarmee zeg ik niet dat Groene Ster een zekerheidje is. Laatst verloren we met 3-0 van ze. Voordeeltje is wel dat we nu op kunstgras spelen.”

Be Sociable, Share!