‘Afgezaagd, maar voelde echt als thuiskomen’

foto Thijs Meeuwsen

foto Thijs Meeuwsen

Het nieuws moest eigenlijk tot dinsdag geheim blijven, maar dat gaat in de wereld van de sociale media en wat dies meer zij heden ten dage niet meer lukken. Hoe dan ook, het is waar. Wesley Meeuwsen keert Blauw Geel’38 al na één seizoen de rug toe. Bij OJC Rosmalen gaat de spits naar eigen zeggen op zoek naar voetbalplezier en vertrouwen. “Financieel lever ik in, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat andere zaken zwaarder tellen.”

Twee weken geleden ongeveer bezocht Meeuwsen sinds lange tijd weer eens het clubgebouw van OJC. “Vreselijk afgezaagd, maar wel de realiteit: het gaf me dat gevoel van thuiskomen. Vorig jaar stond ik na mijn vertrek uit Cuijk al op het punt om terug te keren, maar het totale plaatje van Blauw Geel was te aanlokkelijk. Er gloorden successen, maar ja. Je weet hoe de vlag er nu bij hangt. ‘Jammer. Echt jammer ‘, zeiden ze bij Blauw Geel toen ik mijn keuze daar kenbaar maakte. Ze hadden een mooi scenario in gedachten, vertelden ze me…”

Een vergelijkbare vorm van het UDI-effect is nu ook in Rosmalen gaande, lijkt het. Al zullen de titelaspiraties in Rosmalen bij voorbaat op een lager pitje staan. “Zo hoog mogelijk eindigen in de Hoofdklasse, dat wordt de eerste insteek.” Voor de club die na de zomer weer in B zal voetballen is naar verluidt ook Bart Tinus in beeld met het oog op een terugkeer. Verloren zoon één is straks in ieder geval sowieso weer in het rood en zwart te bewonderen. “Ik heb er goed over nagedacht en alles geplust en gemind is deze stap gevoelsmatig de beste.”

Koppen rollen

“De slechte prestaties met Blauw Geel hebben meegespeeld. Ik zou liegen als ik zeg dat dit niet zo is. Maar het is niet de druppel”, verzekert Meeuwsen, die zegt waardig te willen afsluiten in Veghel. “Ik wil daar door de voordeur vertrekken. Geen kwaad woord over Blauw Geel als het gaat om de club op zich en de mensen die er zijn. Ook niet nu het sportief gaat zoals het gaat.” Waar een topnotering het doel was, is nu handhaving aan de orde van de dag. Daartoe zal een en ander moeten veranderen. Bijvoorbeeld werken aan de vracht tegengoals. “Ja, als ik het goed geïnterpreteerd heb, gaan er koppen rollen. Zal de speelwijze aangepast worden. Ieder voor zich wordt niet meer getolereerd, we zullen het als collectief moeten oplossen.”

Be Sociable, Share!