‘Afdrukken!’

Moedeloos zijn ze er bij OJC Rosmalen nog niet van. Maar het omslagpunt in dat opzicht nadert. Behoorlijke wedstrijden met een bovengemiddeld aantal kansen leveren de ploeg van Dennis Dekkers de laatste weken een heleboel complimenten op, maar punten: noppes. “Het scoreverloop in deze afdeling is heel bepalend. Voor- of achter komen blijkt een wereld van verschil. We moeten er nu voor zorgen dat het niet in de koppies gaat zitten.”

Het duel bij EHC was illustratief voor de toestand waarin de Rosmalenaren zich momenteel bevinden. “Zij krijgen een halve kans en scoren. Dat is een kwaliteit van die ploeg, daar staan ze om bekend. Wij komen een paar keer helemaal vrij voor de keeper, maar drukken niet resoluut genoeg af. Het is niet zo dat het probleem bij één persoon ligt. Onze middenvelders komen ook vaak in scoringspositie. De spitsen Thijs van der Velden en Tony de Groot lopen grofweg 1-op-2. Dat is voldoende. Alhoewel met name De Groot misschien iets te weinig als eindstation in beeld komt. Daarin schuilt natuurlijk zijn grootste kwaliteit.”

DESK en Dijkse Boys

Toch is Dekkers te spreken over de ontwikkeling die zijn ploeg doormaakt. “Eigenlijk ben ik voor de rest wel tevreden. Ik vind dat we beter voetballen dan afgelopen seizoen. Toen waren we in deze fase bezig met de verovering van de tweede periodetitel. Toen vielen de ballen op de beslissende momenten echter allemaal goed. Maar haalden we over de hele lijn niet het niveau dat we momenteel laten zien. De komende trainingen zullen zeker in het teken staan van de afronding. Die trekker overhalen!”, zegt de coach in de wetenschap dat de eerstvolgende competitieduels tegen DESK en Dijkse Boys gaan. De enige twee ploegen die nog onder OJC geparkeerd staan in het klassement. “Je voelt dat de ommekeer aanstaande is. Dat zal ook moeten, want tegen deze twee tegenstanders mag je niet verliezen. Want anders sta je gewoon echt bij die ondersten.”

Be Sociable, Share!