ABC-tjes

foto Robert Janzen

Nestor Ad van Seeters raakt niet meer zo snel van de leg. De resultaten van DESK in de oefen- en bekercampagne vallen bepaald niet mee, maar de coach ziet door de bomen nog steeds het bos. “Vanaf de start van de voorbereiding zijn we door verschillende blessuregevallen nooit compleet geweest. Over de ontwikkeling van het spel ben ik desondanks niet eens ontevreden”, kijkt hij door de nederlagen en bekeruitschakeling heen.

De continue afwezigheid van vier tot vijf beoogde basisspelers bood Van Seeters de gelegenheid om enkele jeugdspelers versneld aan het grotere werk te laten ruiken. “Het tussenrapport leert dat op termijn een aantal van hen de potentie heeft om zich in het eerste elftal te spelen. In vrijwel elke wedstrijd tot nu toe creëerden wij meer kansen dan de tegenstander en dat is een stevig houvast. Anderzijds moet ik erkennen dat we vaak door basisfouten de boot ingingen. Die abc-tjes worden afgestraft, ook door eerste- of tweedeklassers. Alles wordt uitvoerig nageanalyseerd met beelden en al, maar eenmaal binnen die lijnen zijn het de spelers zelf die het moeten doen.”

Zoals zondag bij Schijndel, waar DESK moest winnen om plaatsing voor de volgende bekerronde af te dwingen. Dat zat er niet in. “Hoewel wij daar in de laatste fase bij een 4-2 achterstand prima mogelijkheden kregen op 4-3, 4-4 en meer. Het zit nu een beetje tegen. Ik sprak daar na de wedstrijd nog over met mijn collega Mark Schenning. Die was ontevreden over dat laatste gedeelte en baalde van de rode kaart voor Roy Schellekens. De volmaakte wedstrijd speel je nooit. Wie maakt de minste fouten, dat is waar het om draait.”

Cliché

Van Seeters gaat er vanuit dat van het kwartet Biemans, Van Rijsbergen, Jongbloets en Van Boxtel zondag minimaal twee spelers aan de aftrap verschijnen bij de competitiestart in en tegen Gemert, zeker onder deze omstandigheden misschien wel de slechtst denkbare tegenstander. “Het is een cliché, ik weet het, maar je krijgt ze toch allemaal tegenover je. De competitie duurt 26 wedstrijden en Gemert uit is er daar één van. DESK weet wat het wil en kan”, aldus de coach, die over een maand hoopt te beschikken over Elroy Boonstoppel wiens overschrijvingsaanvraag – na het afwerken van de KNVB-checklist met allerlei criteria waaraan voldaan moest worden – deze week de deur uit gaat.

Be Sociable, Share!