Aanvalleehh!

Pierre van den Eeden staat met Nuenen aan de vooravond van de herintreding in de Hoofdklasse. “Kwalitatief is de huidige selectie stukken sterker dan die van 2004 toen we na de promotie meteen degradeerden uit deze afdeling. Handhaving is dadelijk het minste waar we voor gaan. Ik weet zeker dat wij gedurende het seizoen voor een paar daverende verrassing gaan zorgen. Puur omdat wij daar het spelersmateriaal voor hebben. De drang om te aanvallend voetbal te spelen is misschien onze grootste valkuil.”

In dat kader is de coach van Nuenen momenteel aan het wikken en wegen. “Met de groep hebben we daar open over gesproken. De allesoverheersende gedachte is dat wij als staf en spelers vinden dat het voetbal is uitgevonden om doelpunten te scoren en niet om die te voorkomen. Aan de andere kant moeten we ook niet naïef zijn. In de eerste klasse hadden wij veelvuldig balbezit en gaven onze individuele kwaliteiten meestal de doorslag. Nu is het niet meer zo dat we alles kunnen overlaten aan die paar verdedigers die er staan met de gedachte dat het toch wel goed komt. Hier en daar zullen dus tactische nuances aangebracht moeten worden.”

Het kwam Van den Eeden enerzijds goed uit dat het laatste oefenduel bij Rood Wit Veldhoven precies bracht wat hij bedoelde. “Die mannen kwamen vier keer bij onze goal en scoorden drie keer. Uiteindelijk wonnen we wel (3-4), maar dit kan straks funest zijn. Dinsdag voor de training hebben we daar uitgebreid over gesproken en daarna op het veld laten zien hoe we zoiets kunnen voorkomen.”

Mentale aspect

De grootste klus ziet Van den Eeden echter in het tevreden houden van de spelers die buiten de basiself vallen. “Dit was eigenlijk niet ons uitgangspunt, maar nu blijkt dat we wederom zo’n 20 spelers hebben die allemaal het vermogen hebben om in de basis te spelen. Over het voetbaltechnische gedeelte maak ik me geen zorgen. Het mentale aspect zal daarentegen een belangrijke rol spelen. Hoe gaan de grotendeels jonge honden waarover wij beschikken om met teleurstelling? Nu al steek ik daar energie in, bijvoorbeeld door veel met de jongens te praten.”

Be Sociable, Share!