Aantijging

foto Robert Janzen

Bart van Schijndel is in hoger beroep gegaan tegen het schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing die hij kreeg opgelegd naar aanleiding van zijn rode kaart in het duel met Blauw Geel’38. De aanvallende middenvelder van Gemert werd ‘slaan en raken’ ten laste gelegd. “En dat klopt niet. Ik gaf Jeroen Minneboo een tik op de schouder, puur om aandacht te vragen. ‘Wat doe je nou?’, zoiets.”

De aanvoerder van Blauw Geel kreeg rood voor zijn overtreding op Van Schijndel. De bond bood Minneboo een schikkingsvoorstel van drie duels aan en die is daartegen inmiddels ook in beroep gegaan. “Na de wedstrijd heb ik in de kantine contact gehad met Minneboo over deze kwestie. Met geel had het wat ons betreft ook afgedaan kunnen worden. Uit de beelden is gebleken dat hij de intentie had om de bal te spelen. Door de snelheid zag de actie er spectaculair uit. Maar per saldo viel het mee, heb er geen blessure aan overgehouden of zo. In het vuur van het spel doe je weleens dingen, die je achteraf beter niet had kunnen doen. Maar van slaan en raken was geen sprake.”

‘Weet je het zeker?’

De veldverwijzing voor Van Schijndel vond plaats op aanwijzing van de assistent-scheidsrechter. “Er was een hoop commotie voor beide dug-outs. Wellicht dat die man daardoor beïnvloed werd. ‘Weet je het echt zeker?’, vroeg de scheids aan hem. Mensen van ons hebben hem dat horen zeggen. En nu? Afwachten. Zondag ben ik sowieso geschorst. Bij een hoger beroep neem je het risico op strafvermeerdering, maar ik vind toch dat ik het moest doen. Want de omschrijving op basis waarvan de straf is opgelegd, klopt niet.”

 

Be Sociable, Share!