Aansluiting met peloton

foto Mike O Photography

Dit was zoals dat heet een heel nuttige overwinning voor OJC Rosmalen. “Winst was noodzaak, daarvan waren we ons terdege bewust. Nu hebben we aansluiting met de grote groep achter Gemert.” Een agressieve start was de voedingsbodem voor de uiteindelijke 3-0 tegen Meerssen. Met Thijs van der Velden als goudhaantje. “Het was zo’n dag waarop alles lukte”, bekent de maker van de hattrick.

“Als het zo simpel was, zouden we dat natuurlijk altijd doen”, reageert de linkspoot op de vraag waarom OJC dan niet altijd aan een wedstrijd begint zoals tegen de Limburgers het geval was. “Een ongrijpbaar iets, niet uit leggen. De vorm van de dag is bepalend. Dat is sowieso het verhaal van deze klasse, vind ik. Net als vorig seizoen.” Toch zijn er verschillen. Neem OJC zelf. Minder tegengoals was vooraf een belangrijke doelstelling. Daarin is de ploeg van Dennis Dekkers tot dusver redelijk geslaagd. Met een keerzijde? “Eerlijk gezegd klopt dat wel een beetje, ja. De aanvoer naar Tony de Groot en mij laat soms te wensen over. Als spits word je beoordeeld op de goals, maar je bent natuurlijk ook afhankelijk van de ballen die krijgt. Zondag was dat het probleem niet, nee.”

Reeks

Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel. “Als we vorig seizoen op voorsprong kwamen, wist je al bijna zeker dat het niet genoeg was. Nu is dat anders, dat dan weer wel. Zondag de start van de tweede periode? Okay, dat roept mooie herinneringen op”, doelt Van der Velden op een jaar geleden. OJC startte toen de serie wedstrijden die tot de tweede periodetitel leidden. “Het zou geweldig zijn als we nu weer een reeks kunnen neerzetten”, aldus Van der Velden, die door zijn drie doelpunten nu op vier staat. “Vorig seizoen finishte ik op twaalf. Ik heb mezelf ten doel gesteld dat aantal op zijn minst te evenaren. De wedstrijdbal? Nee, niet aan gedacht. Moet ik misschien nog even achteraan…”

foto Mike ) Photography

Be Sociable, Share!