Aanmoedigingsprijs

Een derde plaats als debutant. Iedere Dongenaar zou hier vooraf blind zijn handtekening hebben gezet. Toch overheerste in eerste instantie de teleurstelling in het Dongense kamp toen zondag tegen vieren de eindafrekening werd opgemaakt van de hoofdklasse B. Die hield namelijk in dat Dongen klaar is. Want: één puntje tekort voor de tweede plaats en drie doelpunten tekort voor de derde periodetitel. “Over niet al te lange tijd zal de trots bij iedereen de overhand krijgen. We hebben een prachtig seizoen gekend en onze doelstelling – het linkerrijtje – ruimschoots gerealiseerd”, stelde Clemens Bastiaansen na de 0-1 bij Meerssen.

De coach lacht minzaam als hij geconfronteerd wordt met de term aanmoedigingsprijs. Voor de positieve bijdrage aan het voetbal in de hoofdklasse. “Het klopt dat we trouw zijn gebleven aan onze speelwijze en dat we daarvoor bewondering hebben geoogst. Op een paar weken na hebben we constant in de bovenste helft van de ranglijst meegedaan. Niets dan lof voor deze ploeg”, aldus Bastiaansen, die doelpuntenmaker Jeroen Nagel (foto) in de slotminuut overigens met rood weggestuurd zag worden en binnenkort wellicht te maken krijgt met de keerzijde van het ‘succes’.

Fatih Kamaci heeft een aantal proeftrainingen meegedraaid met FC Den Bosch en speelt maandag een testwedstrijd bij die club. Paul van Zon heeft een uitnodiging van Willem II ontvangen om zich in de kijker te spelen. “Dit zijn niet de minsten natuurlijk, maar ze zijn nog niet weg, hoor.” Sonny Moerenhout valt straks wel definitief weg. De verdediger gaat in het buitenland studeren. “Het beleid van deze club is om zoveel mogelijk binnen eigen gelederen te kijken. Achter de schermen zijn we in dit verband echt wel actief, maar vooralsnog bevinden we ons in het stadium van wat en als”, stelde Bastiaansen vanuit de achtertuin van de familie Amkreutz in het Limburgse. De ouders van de Dongense verdediger hadden de selectie uitgenodigd voor een hapje en een drankje. “Dat is ook Dongen. Mooi toch?”

Be Sociable, Share!