Aangeschoten wild

foto Robert Janzen

In een kringgesprek op het veld onmiddellijk na afloop probeerde Ad van Seeters de eerste frustraties weg te nemen. “Maar ik heb de spelers wel verteld wat ik er van vond. Onze ervaren jongens hebben de vorm nog niet. Maar zij zouden wel de kar moeten trekken. Dat mag je van de vele jonkies die wij hebben niet eisen”, oordeelde de coach van DESK na de vierde nederlaag op rij.

Van Seeters begrijpt dat vorm niet iets is wat je zomaar even op afroep tevoorschijn tovert. “Maar van mannen als Enis Ulusan en Yassine Asrih mag ik toch op zijn minst verwachten dat zij de basisafspraken nakomen en de organisatie neerzetten. Nagel mocht die 0-1 gewoon binnen koppen, terwijl Asrih de opdracht had hem af te stoppen.” Ulusan ging in de fout bij de totstandkoming van de 1-3. De aanvoerder liet zich als laatste verdediger wel heel erg makkelijk aftroeven door Koenen.

Onbegrijpelijk

“In deze wedstrijd tegen Dongen moet je toegeven dat wij voetballend tekort kwamen. Zij kunnen terugvallen op automatismen. Logisch, want zij spelen al voor langere tijd samen. En inderdaad, een speler als Kamaci is een meerwaarde voor iedere ploeg op dit niveau. Als tegenstander moet je daar dan discipline en een strakke organisatie tegenover stellen. En op deze manier twee goals weggeven, tja, dan maak je het hen wel heel erg makkelijk. Ik kan niet zeggen dat er bij ons geen strijdlust en beleving was. In de tweede helft herpakten we ons enigszins. Maar het overzicht en de rust aan de bal kan en moet beter. Ik zag sommige jongens ballen weg poeieren en dat zijn dan spelers die in aanleg over een prima trap beschikken. Onbegrijpelijk.”

“Training is geen wedstrijd, maar tijdens de trainingen zie ik zaken die mij zeggen dat de ommekeer er aan gaat komen. Het niveau van het afwerken is soms om je vingers bij af te likken. DESK moet de rust bewaren. Een overwinning zal wonderen doen en bovendien, de eindafrekening vindt pas plaats na 26 wedstrijden. Al moet gezegd worden dat hetgeen wij vandaag boden in totaliteit te weinig is.”

Be Sociable, Share!