Vieren na vieren

foto Thijs Meeuwsen

Zeker weten doet je het nooit. Maar als UNA/Brinvast zondag bij FC Hilversum geen resultaat behaald, lijkt het er sterk op dat de club de status van topklasser alleen nog via de nacompetitie kan behouden. “Het is besef is terdege aanwezig dat dit een cruciaal duel is”, erkent Rick van den Oever. De doelman mikt na zondagmiddag op een uitbundig uitgesteld carnavalsfeest.

Restricties zijn wat dat aangaat niet opgelegd, maar Van den Oever rekent op een ‘fris en fruitig’ UNA aan de aftrap. “Iedereen kent daarin zijn verantwoordelijkheid wel, verwacht ik. Ondanks de beperkingen door de weersomstandigheden van de laatste weken heb ik de indruk dat we er klaar voor zijn. We hebben een nagenoeg fitte selectie.”

Aan de thuiswedstrijd tegen Hilversum bewaart de 24-jarige keeper geen beste herinneringen. Bij een 1-1 stand trok hij aan de noodrem met rood als direct gevolg. En uiteindelijk ook een 1-2 nederlaag. Niet voor de eerste keer dit seizoen zat UNA net aan de verkeerde kant van de score. “Frustrerend, ook het feit dat die aanvallers op dit niveau uiterst efficiënt zijn bij het benutten van de kansen. Als keeper sta je vaak machteloos. Punten gepakt? Bij De Treffers (2-2), toen had ik een paar beslissende reddingen. Kijk, er zijn altijd momenten waarvan je achteraf denkt: dat had ik misschien anders kunnen oplossen. Maar ik ben niet ontevreden over mijn eigen prestaties dit seizoen.”

Profs

Dat vindt de leiding ook, want in principe zijn club en speler akkoord voor volgend seizoen. “Mijn insteek is blijven, ik heb het naar mijn zin bij UNA. Er speelt niets, maar honderd procent zeker weet je het nooit”, zegt de doelman uit Wintelre, die jarenlang voor FC Eindhoven speelde, tot en met de reservebank van de hoofdmacht. “Mooi om meegemaakt te hebben, maar met een terugkeer naar de profs ben ik totaal niet bezig. Zoals ik al zei: in de top van het amateurvoetbal voel ik me prima thuis.” Ook al wordt die top straks wellicht subtop. Of….

Be Sociable, Share!