Aan de bak

foto Roos Knijnenburg

Sinds Bart van Schijndel (25) bij sv Deurne voetbalt, heeft hij elk jaar wel iets op zijn voetbal-cv kunnen bijschrijven. Iedere seizoen was het namelijk raak: of een promotie, of een degradatie. Maar momenteel verkeert zijn club in zwaar weer en een enkele reis richting eerste klasse zou zomaar tot de mogelijkheden kunnen behoren. Daarom hoopt hij dat een notitie deze jaargang achterwege kan blijven. Maar wat er ook gebeurt, hoofdklasse speelt Van Schijndel straks sowieso. Hij vertrekt immers naar Gemert.

“Na zeven jaar ben ik toe aan iets nieuws. Dat had ik de leiding van Deurne al vroegtijdig aangegeven, dus verrast waren ze niet toen ik mijn vertrek aankondigde. Een jaar geleden toonde Gemert reeds interesse, maar toen had ik Deurne al toegezegd te blijven. Nu kwamen ze weer en was de keus niet moeilijk. Gemert is niet ver rijden, want daar had ik geen trek in en daarnaast speelt die ploeg het voetbal dat ik graag zie. Vanuit veelvuldig balbezit en met aanvallende intenties.”

Zondag zag de geschorste Van Schijndel vanaf de kant hoe Deurne vlak voor tijd een 1-0 voorsprong verkwanselde. “Gezien de andere uitslagen viel de schade mee, maar we hadden goede zaken kunnen doen. Niettemin blijft overeind dat we een paar keer zullen moeten winnen. Of dat kan? Jawel, maar eerlijk gezegd loopt het niet zoals verwacht. Voor aanvang van dit seizoen had ik echt het gevoel dat we bovenin konden meedoen. We krijgen echter te makkelijk goals tegen en voorin is het niet als vanouds. Ik geloof dat ik vorig seizoen twaalf keer scoorde en nog meer assists had. Dat is nu een stuk minder. De klik die ik in het verleden met Jeroen van Moorsel had, is er nu niet. Roy Tulmans is een ander type spits”, vindt de afgestudeerd ingenieur, die destijds bij FC Eindhoven na acht jaar jeugdopleiding besloot zijn scholing de voorkeur te geven. “En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Heb nu een perfecte baan als constructeur.”

Deurne zal dus op meerdere fronten flink aan de bak moeten. Sportief gezien om het vege lijf te redden en daarnaast op de spelersmarkt. Want niet alleen Bart van Schijndel vertrekt. Broer Twan stopt omdat hij zich meer wil toeleggen op zijn baan en sociaal leven. Ralf van den Heuvel gaat naar ZSV en schutter Joep Sijbers denkt ook zwaar na over zijn voetbaltoekomst. “Toch is dat voor latere zorg. Nu moeten we met zijn allen proberen om Deurne te redden. Wij zijn te goed om te degraderen.”

Be Sociable, Share!