Aafouallah per direct naar Brabantia

Volgens afspraak had Jaafar Aafouallah na zijn recente stageperiode in Qatar gewoon weer aan  willen sluiten bij Overpelt. De leiding van de Belgische club, uitkomend in de Vierde Nationale, wist zich echter plots niets meer te herinneren van de toezegging. “Ik was stomverbaasd. Maar ik wilde uiteraard wel blijven voetballen. Uiteindelijk is het Brabantia geworden.”

Ergens rond eind november kreeg Aafouallah een telefoontje van zijn zaakwaarnemer. Of hij zich in Qatar wilde melden voor een proefperiode. “Ik wil graag profvoetballer worden, dus reageerde ik positief. Mits ik toestemming zou krijgen van Overpelt. Dat bleek geen probleem en ik kreeg bovendien de toezegging dat ik na terugkomst uit het Midden Oosten weer in de eerste selectie zou worden opgenomen. Helaas kwamen ze hun woord niet na. Ik mocht terugkeren, maar alleen bij de beloften. Nou, daar had ik geen trek in. Ik was vanaf het begin van de competitie op een paar duels na basisspeler! Een meerwaarde werd ik zelfs genoemd. Er was ook sluimerende interesse van clubs uit de Tweede Klasse. Ga zo door, zeiden ze. Dan komt het goed.”

Mooi niet. “Ik moet ook zeggen dat de manier van voetballen in België me eigenlijk niet zo bekoorde. Heel anders dan ik in Nederland gewend ben. Met veel meer fysiek, veel verdedigender. Maar toch is het me gelukt mezelf aan te passen. Inmiddels begin ik te begrijpen waar de handelswijze van Overpelt vandaan komt. Ze verkeren in serieuze financiële problemen en aangezien ik één van de duurdere jongens was…”

Tweede fase

De missie Qatar staat vooralsnog op een laag pitje. “Ik heb de eerste testronde goed doorstaan. Ze toonden zich tevreden. Ik word uitgenodigd voor een tweede fase, alleen is nog niet duidelijk wanneer. De bedoeling is dat dan ook voetballers uit Brazilië en Argentinië in beeld komen. Mijn zaakwaarnemer heeft gezegd dat ik geduld moet hebben, maar dat die mogelijkheid zeker gaat komen. Al verwacht ik die niet op heel korte termijn”, aldus Aafouallah. Prettig nieuws voor Brabantia, de Eindhovense hoofdklasser die uiteindelijk zijn jawoord kreeg. Tot het einde van de huidige competitie.

“Daarna bekijk ik de situatie opnieuw. Ik wil op zijn minst in de Hoofdklasse spelen. Daarom is Geldrop, waar ik ook mee gesproken heb, het niet geworden. Nuenen? De trainer wilde me er graag bij hebben, maar er was geen budget meer. Jammer, maar dan houdt het op. Mijn debuut bij Brabantia? Ja, 8-0 verloren. Door de sneeuw op het veld en de kou was het niet meer te doen. Op een gegeven moment lieten we het lopen. Ik til daar niet zwaar aan. Dadelijk tijdens de competitie, dan moeten we zorgen dat we er staan.”

Namens Brabantia reageerde technisch manager Hennie van de Gouw op de komst van de vleugelverdediger. “Ook met het oog op de breedte van de groep zijn wij blij met de komst van Jaafar. Onze doelstelling is handhaving in de hoofdklasse en daarbij kunnen we hem goed gebruiken. De overschrijving is ingediend bij de KNVB. We hopen dat deze snel wordt afgehandeld, zodat Jaafar direct speelgerechtigd is.”

Zie ook: Amateurvoetbaleindhoven.nl , partner van Sportkwadraat.

 

Be Sociable, Share!