‘Kon niet langer wachten op FC Den Bosch’

foto Jeffrey Oomens

Hij was nadrukkelijk in beeld bij FC Den Bosch, maar toch koos Mehmet Dingil voor JVC Cuijk. “Den Bosch kon echter pas begin maart uitsluitsel geven, wilde me eerst nog een paar keer aan het werk zien. En JVC eiste snel duidelijkheid. Omdat ik die stap hogerop sowieso wilde maken, is het JVC geworden”, aldus de 22-jarige verdediger van Blauw Geel’38/OW.

Een jaar geleden hengelde de topklasser ook al naar Dingil. “Misschien was het voor mijn ontwikkeling beter geweest om toen al te gaan. Maar ik besloot in Veghel te blijven, omdat ik anders niet samen kon spelen met mijn maatje Mustafa Güler.” Die kwam, geblesseerd als hij was, echter niet voor in de Cuijkse plannen Nu Güler eindelijk fit is, is dat samen voetballen  alsnog aan het plaatsvinden. Al is het maar tijdelijk. “Ik heb nu voor mezelf gekozen.”

Rechtsback

In het gesprek met Hans Kraaij junior werd Dingil duidelijk dat hij zich op de rechtsbackpositie moet richten. “Dat is ook de plaats waar ik het liefst speel. Kraaij heeft me niet zelf zien spelen, maar ik kan voldoen aan wat hij verlangt van een rechtervleugelverdediger. Hij wil een speler die veelvuldig mee opkomt en daarnaast kopsterk is. Je weet dat je bij een nieuwe club weer op nul begint. Ik zal mezelf moeten bewijzen”, zegt Dingil, die in september start met een HBO-opleiding. “In dubbel opzicht een nieuwe uitdaging. Tot die tijd neem ik een baantje. Hoe ze bij Blauw Geel reageerden? Ik heb de indruk dat zij liever hadden gezien dat ik op Den Bosch had gewacht en als dat zou afketsen ik gewoon in Veghel zou blijven. Maar anderzijds begrijpen ze mij ook wel. Het kriebelt, ik wil bewijzen dat ik een hoger niveau aan kan.”

Be Sociable, Share!