‘250? Alleen bij daadwerkelijke inbreng’

Jorick vd Miessen OJCNa Joost de Laat gaat OJC Rosmalen een tweede boegbeeld ontvallen. Jorick van der Miessen heeft te kennen gegeven na dit seizoen een punt te zetten achter zijn loopbaan.  Vooralsnog. “Misschien dat ik het voetbal zo ga missen, dat ik over een jaar hier in de buurt een club ga zoeken”, doelt de 29-jarige rasverdediger op Kerkrade en omgeving.

Ehh, wat? Kerkrade, Zuid Limburg? Ja, want die stad is (vanwege zijn partner) al vijf jaar de woonplaats van Van der Miessen. Naast vuurvreter binnen de lijnen blijkt hij dus ook ’n kilometervreter. Want hij werkt in Breda als accountmanager en heeft klanten kriskras door Nederland. En voetbalde OJC niet in de Hoofdklasse C tegen clubs uit het Hoge Noorden..? “Ik kom wel aan mijn kilometers, ja. Maar dat heb ik voorheen nooit echt als een probleem ervaren. Hoewel dit issue nu wel meespeelde in mijn beslissing, die ik echter hoofdzakelijk genomen heb vanwege de gezinssituatie met drie kinderen in combinatie met mijn werk.”

Na een lange periode van twijfel, dat wel. “Ik bleef maar wikken en wegen. Elf seizoenen in OJC 1 is niet niks. Ben dan ook niet bepaald over één nacht ijs gegaan, maar uiteindelijk leek me dit de beste oplossing. Het is dadelijk ook tijd voor andere dingen, vooral met minder verplichtingen. Op een lager niveau gaan voetballen lijkt me niet verstandig. Die stap is na al die jaren in de top van het amateurvoetbal te groot. Of ik moet het spelletje straks zo gaan missen…”

Afscheid

Maar goed, eerst en vooral mikt Van der Miessen op een mooie afsluiting bij OJC. Na een zware knieblessure is hij alweer een poosje zo goed als fit. “Heb een aantal duels in 2 gespeeld en ben al een paar keer ingevallen in het eerste. Ik reken er een beetje op dat ik de komende weken een daadwerkelijke inbreng heb in het restant van dit seizoen. Afscheid nemen met winst van de districtsbeker lijkt me wel iets. Wellicht kunnen we ook nog iets doen in de derde periode, waarin we nu zeven punten hebben uit drie wedstrijden. 250? Ha, ja die mijlpaal hoop ik ook nog te bereiken. Ik sta nu op 247 officiële wedstrijden in OJC 1. Maar ik heb de trainer al ingefluisterd dat ik die 250 wel op een normale manier zou willen aantikken. Dus niet door middel van invalbeurten tijdens de laatste minuten. Want dan moeten we het lekker bij die 247 houden. Ik wil wel iets toevoegen.”

Be Sociable, Share!