‘Meer dan 1x per week vlees aansnijden’

foto Gerald van Zanten

foto Gerald van Zanten

Met het finale voorstel van FC Lienden en het sportieve perspectief was in zijn eigen ogen niks mis, maar toch besloot Revy Rosalia de topklasser straks na twee jaar de rug toe te keren.  “Een moeilijke, maar uiteindelijk enig juiste beslissing”, zegt de 30-jarige middenvelder uit Tilburg. “Ik werk, studeer én heb een gezin. Ik merk aan mijn vrouw en kids dat zij het prettig vinden als ik eens ’n keer niet weg hoef.”

Rosalia is opgelucht nu de kogel door de kerk is. “Ik heb echt in een lastig parket gezeten. Ik heb het werkelijk naar de zin in Lienden en ondanks de recessie was ook het aanbod okay. Per saldo vind ik echter dat geld nooit de drijfveer mag zijn. Een jaartje extra uitzingen had gekund, maar zo zit ik niet in elkaar. En ik merk dat er nu een last van mijn schouders is gevallen. Ik wil dadelijk meer dan eens per week het vlees aansnijden thuis en die gedachte maakt me blij.”

Regelmaat

Een en ander houdt niet in dat Rosalia (onder meer ex-TOP Oss en Baronie) in voetballend opzicht wil afbouwen. “Voor een vierdeklasser of zo is het te vroeg. Ben hartstikke fit en op het niveau van de Topklasse een constante factor. Speel niet alles bij Lienden, maar wel veel en ben best belangrijk voor het team. Vandaar ook dat de leiding graag verder wilde met mij. Wat nu? Ik heb nog met geen enkele club gesproken. Ik laat alles maar op me afkomen. Ik ben op zoek naar een baan met meer regelmaat in de werktijden. Nu is het vaak haasten. Hup, zonder eten snel die auto in. Bij Lienden krijg ik heus weleens toestemming om een training over te slaan vanwege werk of studie. Maar ik begrijp ook wel dat je daar niet teveel mee aan moet komen.”

Be Sociable, Share!