1+1=2

Roland Schuermans OSS'20Toen Roland Schuermans medio vorige week vernam dat Coen Burg niet verder zou gaan bij Nivo Sparta trok hij aan de bel bij de zaterdaghoofdklasser. Vanaf dat moment raakte alles in een stroomversnelling. “Hier ben ik heel blij mee. Je neemt toch een risico als je zelf opzegt zonder iets achter de hand te hebben”, reageert de Tilburger op zijn aanstelling voor één seizoen in Zaltbommel.

“Ik stond waarschijnlijk al op een lijst, maar zo gaat het toch sneller.” Gezien zijn achtergrond en manier van werken is het één ’n logisch gevolg van het ander. Nivo Sparta zocht een ervaren coach met een positieve spelopvatting, die bovendien bereid is om jeugdspelers daadwerkelijk een kans te geven. Dat bewees Schuermans eerder bij onder meer Dongen en momenteel bij zondageersteklasser OSS’20. “Ik heb begrepen dat de jeugdafdeling goed op poten staat, da’s alvast een mooi uitgangspunt.”

Family Boys

Stiekem hoopt Schuermans dat Nivo Sparta zich alsnog handhaaft in de Hoofdklasse. “Uiteraard. Als sportman ga je voor het hoogste. Maar anders is de eerste klasse ook prima. En inderdaad misschien iets makkelijker om gedegen te bouwen. Ja, dit wordt mijn eerste klus op zaterdag. Vroeger heb ik wel op zaterdag gevoetbald. Tegen Nivo Sparta zelfs. Dat was met Family Boys, in de derde klasse. Een niveau dat de club inmiddels allang ontstegen is. Voor de langere termijn is de doelstelling van Nivo om minstens in de top van de eerste klasse mee te draaien met zoveel mogelijk eigen jongens. Ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen. Ik heb maar voor één seizoen getekend. Logisch, je moet toch even kijken of het wederzijds klikt. Maar het is beider intentie om een langere samenwerking aan te gaan.”

Be Sociable, Share!