Zo snel kan het gaan…

Marcel v Helmond IFCZaterdagochtend kreeg hij een belletje van de voorzitter van IFC. Die deelde Marcel van Helmond mede dat hij op non-actief was gesteld. Zaterdagmiddag zette de 46-jarige ex-prof van onder meer NAC en FC Den Bosch zijn krabbel onder een contract met SCO/TOFS. De derdeklasser uit zijn woonplaats Oosterhout, waar Van Helmond ooit startte als voetballer. “Ik wilde geen risico lopen.”

Over de reden van zijn abrupt gedwongen vertrek uit Hendrik Ido Ambacht wil Van Helmond zich niet uitlaten. “Komende zaterdag komen we bij elkaar om de zaak af te wikkelen.” De matige prestaties van de hekkensluiter in 1C – door wat voor oorzaken dan ook –  hebben natuurlijk een rol gespeeld. Blijkbaar zocht de leiding van de eersteklasser een geschikt moment om de coach te wippen. “Ik had aangegeven dat ik afgelopen weekend niet bij de wedstrijd in Halsteren kon zijn, omdat ik vanaf zaterdagavond voor mijn reguliere werkgever naar een beurs moest in Gent. Daarover kan geen misverstand zijn. Heb vrijdagavond nog de opstelling en de laatste details met mijn assistent doorgenomen. En toen kreeg ik de dag erop dus dat telefoontje.”

Smetje

In december had Van Helmond al te horen gekregen dat zijn verbintenis met IFC niet zou worden verlengd. Hij was zodoende druk in de weer met het vinden van een nieuwe club. Ging bij een aantal verenigingen op gesprek en was in afwachting van een onderhoud met LONGA. “Die ontwikkelingen van zaterdagochtend hebben mij aan het denken gezet. Je weet hoe dat gaat in de voetballerij. Als je ontslagen wordt, heb je een smetje. Ik wilde niet het risico lopen om eventueel een jaar zonder club te zitten vanwege dat akkevietje. Met SCO had ik al gesproken, maar zei daarbij eerlijk dat ik ook ijzers in het vuur had bij clubs op een hoger niveau, waaronder LONGA. Dus ja, ik heb eieren voor mijn geld gekozen. Ik had sinds ik mijn trainerscarrière in 2008 bij WNC begon een paar treden op de ladder beklommen en nu begin ik weer min of meer van onderaf aan. So be it”, zegt Van Helmond met een intonatie waaruit strijdvaardigheid klinkt.

Elk nadeel heeft ook in dit geval een voordeel. “SCO is vanuit het verleden toch mijn clubke. Ha, ja, ik zou er op de fiets naar toe kunnen. Bij wijze van spreken dan, hè. Misschien beginnen we na de zomer in de tweede klasse en indien niet dan hebben we meteen een mooie doelstelling, nietwaar? Ik heb dit SCO nog niet zien spelen, maar naar wat ik heb vernomen zit er absoluut rek in de spelersgroep. En inderdaad, in de komende periode heb ik voldoende gelegenheid tot inventarisatie.”

Be Sociable, Share!