Zes uit twee?

foto Robert Janzen

“Ik lees overal dat het bestuur naar de Hoofdklasse wil. Nou, dat gaan we dan maar proberen, nietwaar?” Stiekem wil Roland Schuermans natuurlijk zelf ook maar wat graag een afdeling omhoog met OSS’20. Toch zet hij iets gereserveerder in. “Als wij bij de bovenste drie eindigen, kunnen we waarschijnlijk een gooi naar promotie doen.”

De voortekenen zijn alvast prima. OSS kende een sterke voorbereiding met onder meer winst op hoofdklasser UNA. De eerste echte driepunter zit inmiddels ook in de knip. “Hoewel ik ons tegen Sparta’25 niet zo overtuigend vond. Maar goed, als je dan toch wint, is dat mooi meegenomen”, verwijst de Tilburger naar een jaar geleden. Toen in deze fase alles vaak net de verkeerde kant op viel. “Met zes uit acht hadden we toen een superslechte start. Daar hebben we nadien eigenlijk constant achteraan gelopen.”

De Bont

Hoewel de opwaartse lijn in het spel van de Ossenaren steeds meer zichtbaar werd. Volgens Schuermans haalde OSS na dat haperende begin de meeste punten van alle ploegen. Meer dan een vijfde plaats leverde de inhaalrace niet op. Met een paar mutaties is nu met name de balans in verdedigend opzicht ten aanzien van vorig seizoen verbeterd. “Het vertrek van Torino Hunte is een aderlating in offensieve zin, absoluut. Zijn vervanger Irey Sadal heeft echter andere kwaliteiten. En voorin hebben we nu ook Sander de Bont lopen. Die krijgt het vertrouwen en dat betaalt zich uit. Hij heeft tot nu toe in elke wedstrijd gescoord.”

Uiteraard beseft Schuermans dat het spel nog maar net begonnen is. “Wie roept er nu niet dat hij om de bovenste plek gaat? Hoe dan ook, het vertrouwen en het geloof in eigen kunnen is groot. Bij mij maar ook bij de spelers. Het klikt onderling. Zondag bij Dijkse Boys gaan we zoals altijd voor niets anders dan de winst. Stel dat dit lukt, dan hebben we nu na twee wedstrijden al bereikt waar we vorig jaar twee maanden over deden.”

Be Sociable, Share!