‘Ze geven òns nu de bal’

Na de 5-2 nederlaag bij JEKA is de realiteit ongetwijfeld confronterend voor Nemelaer. Bij de dorpsclub die een halfjaar geleden op de drempel van de Hoofdklasse stond, moeten momenteel alle alarmbellen rinkelen met een klassering onder de rode streep. Toch? “Ik maak me nu nog niet heel veel zorgen, want het is nog lang, hè. En de afstand tot de nummer zes is geloof ik maar zes puntjes. Maar zoals het zondag in Breda voor rust ging, was ronduit schandalig.”

Aan het woord is Kevin van Kempen, de robuuste spits van de trots van Haaren. Of is die status inmiddels gewijzigd? “Ik heb geen vreemde signalen opgevangen. Bij onze club doen ze over het algemeen niet zo extreem, hoor. Als het goed gaat zitten ze niet met hun hoofd in de wolken en andersom geldt dat ook.” Misschien bij de spelers zelf dan wel enigszins? “Heb niet die indruk, hoewel het zondag aanvankelijk leek alsof er sommigen bijliepen die het effe niet meer wisten.”

Drie tegen nul luidde de ruststand ten faveure van de hekkensluiter. “Tijdens de rust is er wel het een en ander gezegd, ja. Onder meer dat het nog niet gedaan was, maar dat dan wel iedereen echt volle bak zou moeten gaan.” Van Kempen zelf tekende al snel de 3-1 aan. “En we kregen vervolgens een uitgelezen kans op 3-2. Als we die maken, had het nog gekund.” Maar nee, in plaats daarvan kreeg Nemelaer er wederom een paar om de oren. Het aantal tegentreffers (25) tikt nu al bijna het totaal van het gehele vorige seizoen (30) aan.

Vergelijken

“We moeten weer terug naar de basis. Vanuit onze kracht voetballen. Ja, klopt. Tegenstanders benaderen ons tegenwoordig anders, heb ik het gevoel.  Zij geven ons nu zoveel mogelijk de bal en anticiperen vervolgens op een manier die ons in feite het best ligt. Daar moeten we antwoorden op verzinnen. Maar wanhopen hoeven we echt niet. Wij doen net als voorheen helemaal niet onder voor de meeste tegenstanders. Alleen wat vorig jaar allemaal net wel lukte, gaat nu net niet goed”, aldus Van Kempen, die de laatste weken persoonlijk alvast op de weg terug zegt te zijn en inmiddels zes goals gemaakt heeft. “Vorig seizoen? 16. Maar vergelijken heeft geen zin en speculeren over aantallen evenmin. Is ook niet zo relevant. De opdracht is simpel: Nemelaer moet punten pakken. En dat kan.”

Be Sociable, Share!