Zand erover, toch?

Wat voor hem in de kern niet meer dan een stormpje in een borrelglas was, mondde uit in een soort van windhoos. Een wervelwind die door de gelederen van JEKA joeg. “Iedereen bemoeide zich ermee, iedereen had er een mening over. Op een gegeven moment was ik het gezeik beu. Kom op zeg, er zijn wel belangrijker zaken op de wereld.” Emre Ucerler over zijn rentree in JEKA 1.

Wat was er ook alweer aan de hand? Begin oktober zag Ucerler bewust af van zijn basisplaats. Er zat een beetje ruis op zijn relatie met trainer Peter Remie, die vond dat Ucerler gezien zijn staat van dienst meer moest brengen. Waar de voetballer anderzijds onvoldoende steun van zijn trainer voelde. De botsing der ego’s deed de rest. Ucerler werd intern geschorst en bedankte in reactie daarop voor de hoofdmacht.

Een maand en tig gesprekken verder is de lucht inmiddels opgeklaard. Mede op aandrang van de Bredase clubleiding en met name zijn medespelers zette Ucerler zijn trots opzij. De knop is om, zoals dat heet. “Ik ben weer beschikbaar voor het eerste. Als de trainer me opstelt, speel ik. En anders neem ik plaats op de bank”, geeft de 25-jarige spits aan dat hij zich de kunst van het relativeren heeft eigen gemaakt. “Ik werd er in oktober dagelijks aan herinnerd. Werd daar gek van en liet mijn leven er door beïnvloeden. Terwijl het dat helemaal niet waard is. Het leven biedt teveel moois om mijn plezier door zoiets te laten vergallen.”

Zelfbescherming

Winnaars heeft het verhaal niet opgeleverd volgens Ucerler. Wel zegt hij nuttige levenslessen te hebben opgedaan. Vergeten en vergeven? “Bepaalde zaken blijven in je hart zitten. Toch heb ik voor mezelf besloten om voortaan anders te reageren en te denken. Als een vorm van zelfbescherming. Alles wat ik wil als het over voetbal gaat, is plezier. In het spel op het veld en daaromheen. Daar is het ooit toch allemaal om begonnen?”

Cool

In zijn eerste optreden na de ‘rel’ liet Ucerler zijn voeten spreken. Hij scoorde beide JEKA-goals tegen Nemelaer (2-2). “Toen wij na die wedstrijd in de kantine arriveerden, werd door de aanwezigen geklapt voor mij. Oprecht? Denk het wel. Misschien met een vleugje sarcasme, maar dat kan ik wel hebben. Het deed me hoe dan ook goed, net zoals de steun die ik van mijn medespelers heb ontvangen en de lijmpogingen die vanuit het bestuur zijn gedaan. Ik weet dat ik belangrijk voor dit team kan zijn en dat probeer ik waar te maken.” Op weg naar..? “Nee, daar ben ik nu niet mee bezig. Wat niet wegneemt dat ik best weleens wil uitvinden waar mijn plafond ligt. Een avontuur in Amerika, waarvan ik al geproefd heb, lijkt me cool. Studie in combinatie met topsort!”, neemt Ucerler alvast een voorschotje op wat wellicht komen gaat. Vooralsnog telt JEKA. JEKA 1 welteverstaan. Broodnodige punten pakken in de krokodillenvijver, genaamd de eerste klasse C. Met als het even kan Ucerler in de punt.

Be Sociable, Share!