‘Zal weer grootspraak zijn, dachten ze’

TaoufikAmezianeIn een interview voorafgaand aan het bekerduel met Kozakken Boys gaf Taoufik Ameziane aan dat hij RKTVV niet kansloos achtte tegen de topklasser. “Nu is dat wellicht makkelijk praten, maar ik vond dat ook echt. Dit RKTVV kan namelijk goed voetballen. Eerder schakelden we ook al een tweede- en derdeklasser uit”, weet de ex-speler van onder meer Kozakken Boys en bij de vierdeklasser bezig met zijn eerste jaar als coach.

Hoe hoogst opmerkelijk de 3-1 overwinning voor die andere Tricolores uit Tilburg ook was, Ameziane weigert te spreken van een stunt. “Tegen dit soort tegenstanders is het voor ons in feite een stuk makkelijker. In de vierde klasse moeten wij elke week een muur slechten. Dat lukte ons tot dusver aardig, want we staan bovenaan met acht punten voorsprong. Maar het zijn telkens kleine overwinningen. Dus het is allerminst een vanzelfsprekendheid dat wij met RKTVV wel eventjes kampioen worden”, waarschuwt Ameziane vanaf zijn vakantieadres in Arabië.

Multiculti voorbeeld

“Nu mogen de spelers even het mannetje zijn in de stad, maar straks beginnen we weer gewoon op 0-0, hoor. Ach, eigenlijk ben ik ook niet bang voor gemakzucht. De concurrentie binnen onze selectie, die ik in het voorjaar grotendeels nieuw heb samengesteld, is groot. Ze weten dat ze niet mogen verslappen”, aldus Ameziane, die naast de sportieve groei van zijn groep ook aanstipt dat dit RKTVV het multiculti voorbeeld is van hoe het ook kan. “Bijna allemaal jongens uit de wijken, die maar één ding willen en dat is lekker voetballen. En dat doen we dan ook. Onze verdedigende middenvelder is van huis ook een voetballer. Ik wil zoveel mogelijk pure voetballers opstellen. En ik duld geen gezeik, met name tegen de arbitrage. Anders haal ik ze er meteen af. Kaarten, geel of rood? Zelf betalen! En het werkt.”

Ameziane heeft grootse plannen met RKTVV. “Maar daarbij heb ik ook steun nodig van bijvoorbeeld sponsoren en de gemeente. Ondanks de interesse die er is in mij, wil ik in principe blijven. Ik wil vooral groeien en groei blijven zien. Een stad als Tilburg hoort een amateurclub op hoog amateurniveau te hebben”, zegt hij, die in 2013 hoopt te slagen voor trainersdiploma TC3. “En daarna ga ik verder. Soms heb ik nog de neiging om teveel als voetballer te denken, maar dat trainerschap bevalt me. Gekscherend zeg ik weleens dat ik in mijn voetbalcarrière 17 trainers heb gehad, waarbij ik er bij 14 heb gezien, hoe het niet moet, ha ha. RKTVV in de derde klasse? Dan zal er opnieuw dispensatie moeten komen, niet?”

Brutaal

Als voetballer was Ameziane naar eigen zeggen al niet op zijn mondje gevallen en die lijn trekt hij nu moeiteloos door. Met de resultaten vooralsnog in de hand. “Zal wel weer grootspraak zijn, dachten sommigen misschien. Ik heb Kozakken Boys zelf twee keer gezien en afgelopen week is ook het duel met OJC Rosmalen bekeken. Ik wist waar we ze pijn konden doen. Zorg dat je het eerste kwartier doorkomt en je zult zien dat we dan kansen gaan krijgen, zei ik tegen de spelers. Je zag sommigen denken: ‘wat is dat voor ’n idioot?’. We zwijnden één keer, maar hadden in die fase ook al met meer dan 1-0 voor kunnen staan. Zij hadden niet verwacht dat wij zo brutaal naar voren zouden spelen, zeker weten. Uiteindelijk had het ook 6-1 kunnen worden. En zij waren op Havar en Mulder na in hun sterkste formatie, hè. Kozakken Boys had eigenlijk nog geluk dat onze aanvallers zo lief waren….”

Be Sociable, Share!