Yes, de platte kar!

Het bekijks langs de route in Prinsenbeek die de platte kar aflegde, was volgens Bas Peemen niet overdreven veel. Maar dat drukte de pret geenszins en aan het eindpunt van het traject werd dat ruimschoots gecompenseerd. Wat volgde was een massaal ontvangst met oranje als hoofdkleur en een feest tot in de kleine uurtjes. Want: Beek Vooruit gaat naar de derde klasse. Eindelijk.

En dat zulks via de zijdeur gebeurde, daaraan heeft iedereen die Beek Vooruit goed gezind is lak aan. “Vorige week voor de finale tegen Boeimeer wisten we dat er eventueel nog een herkansing zou volgen. De teleurstelling vanwege het verlies was toen niettemin erg groot en de energie die het kostte om de batterij nog een keer op te laden navenant. Maar we hebben het voor elkaar gekregen! We wonnen dik verdiend (3-0) van BVV’63”, zegt doelman Peemen rond het middaguur after the night before.

Vijf jaar op rij kwalificeerde Beek Vooruit zich voor de nacompetitie en telkens strandde de missie. “Precies een jaar geleden startten we met voorbereiding op dit seizoen. We kenden toen een gefaseerde voorbereiding. Dus feitelijk zijn we min of meer al die tijd bezig geweest om die promotie waar iedereen binnen de club zo naar snakte te realiseren. Je kunt je voorstellen hoe gigantisch de ontlading was”, aldus Peemen, die met zijn 32 jaar een van de oudjes is binnen de Beekse selectie. “We beschikken over een ideale mix en dat blijft zo. Een aantal jongens stopt, maar we krijgen ook aanvulling door de komst van Patrick Schalk (Unitas’30) en Stefan van der Linden (SAB). Ja, wij zijn klaar voor de derde klasse. We hebben zestig spelers voor drie selectie-elftallen en als je weet hoe wij voetballen denk ik dat die stap omhoog alleen maar goed is voor Beek Vooruit. Nu even een poosje nagenieten en langzaam aan toewerken naar de start van de voorbereiding op 2 augustus.”

Be Sociable, Share!