Witte rook

Woensdagavond reed Pieter Tuns vanuit Best een keer extra op en neer naar Almkerk voor overleg met de leiding van de eersteklasser. Was er dan sprake van een spoedberaad vanwege de tegenvallende resultaten in het debuutjaar op dit niveau? Nee, hoor. Eventuele contractverlenging was de insteek. Tuns zei benieuwd te zijn, maar wist eigenlijk het antwoord al.

En zie daar, donderdag was er al witte rook. Vanuit allerlei geledingen werd een verlenging voor een jaar als een soort van vanzelfsprekendheid gezien. Tuns valt goed in het Almkerkse pulletje en andersom heeft ook de coach het prima naar de zin. Ondanks dus die karige puntenoogst van de laatste maanden. “Het zit een beetje tegen. Het voetbal op zich is namelijk zeker niet slecht. Zaterdag bij Stedoco, bovenin toch één van de favorieten, vond ik ons een tijdlang zelfs heel goed spelen. Maar uiteindelijk stond er wel een 2-1 verlies op het bord.”

Objectiviteit

Scoren is volgens Tuns tot op heden het grootste probleem gebleken. “Komt ook omdat we nooit echt compleet zijn geweest. Een jongen als Bas de Vos komt er gelukkig weer aan. Die is balvast en zorgt ervoor dat we in aanvallend opzicht meer een vuist kunnen maken. Het zou mij echt verbazen als Almkerk er na de winterstop niet in slaagt de benodigde punten te halen. We hebben nu op Zaamslag (zaterdag, thuis) na alle ploegen gehad en kan ik in alle objectiviteit concluderen dat wij te goed zijn om voor degradatie in aanmerking te komen. Deze mindere fase heeft geen invloed op de betrokkenheid van de groep. Heb geen klagen over zaken als trainingsopkomst en heb ook de stellige indruk dat de spelers het geloof in eigen kunnen geen moment verliezen.”

Be Sociable, Share!