Welke criteria gelden?

Het is de tijd van welles en nietes in de trainerij. Zo vindt bij Almkerk momenteel een interne evaluatie plaats met als insteek: gaan we nog een seizoen door met Pieter Tuns? Als het aan de 58-jarige coach uit Best ligt wel. “Ik pak mijn tas nog steeds met plezier. Als dat niet meer het geval is, stop ik sowieso. En wat betreft Almkerk voldoe ik vanuit mijn perspectief aan mijn eigen criteria.”

Zijn de onderlinge verhoudingen nog in orde, wordt er nog altijd goed getraind en zijn er in dit stadium meer punten vergaard ten opzichte van een jaar geleden? Driemaal ja is de conclusie volgens Tuns en dus zijn er wat hem aangaat geen beren op de weg. “Maar ik zou kunnen begrijpen als ze vanuit de club besluiten niet door te gaan. Het gaat toch over alweer een vierde jaar. De leiding voert momenteel gesprekken met de betrokkenen rondom het team en heeft de spelersraad gevraagd een enquete binnen de selectie van de zaterdageersteklasser te houden. Heel transparant allemaal. Het is de bedoeling dat er volgende week duidelijkheid komt.”

Afdrukken!

Terwijl Almkerk momenteel al meer punten heeft dan in de vorige editie tot de winterstop, is Tuns daarover niet tevreden. “Zeker de laatste weken hebben we ons heel aardige spel onvoldoende omgezet in rendement. Sinds de komst van het kunstgrasveld zijn we aantoonbaar beter gaan voetballen. De basis wordt zodoende steeds steviger. Een prima ontwikkeling. Maar we moeten nog leren onszelf meer te belonen. Afdrukken!”, zegt de docent met de redelijk onkreukbare reputatie. Voor wie overigens niets menselijks vreemd is, bleek onlangs tegen Alblasserdam. “Ik heb een voorbeeldfunctie en probeer daar altijd naar te handelen. Maar deze scheidsrechter maakte het even te bont.” Wat flikte Tuns dan? Hij bestond het zijn gebiedje voor de dug-out met een meter te overschrijden. “Meer was het niet. Ik wilde graag weten waarom hij die voor iedereen onbegrijpelijke strafschop toekende en hij weigerde uitsluitsel te geven. Toen maakte ik die stapjes naar voren. Waarvoor ik overigens berispt ben. Terecht.”

Be Sociable, Share!