Winst en niets anders dan dat

Hard werken, veel beuken en weinig voetbal. In een notendop zijn die typeringen volgens Imdat Solmaz kenmerkend voor de eerste klasse D. De afdeling waarin zijn club Schijndel/VITAM tot op heden povertjes voor de dag komt. “Ondanks alles staan we maar vijf punten achter op HVCH. Als we nog iets willen, moeten we die ploeg daarom zondag echter wel verslaan.”

Nee, het niveau is hem in die eerste maanden niet bepaald meegevallen. Ook dat van Schijndel. “Misschien hebben we ons een beetje vergist als je praat over de breedte van de selectie. Daarop hebben we de laatste tijd veelvuldig moeten terugvallen, omdat we door blessures en schorsingen op zeven spelers van de beoogde basisformatie geen beroep konden doen. In de praktijk bleek dat teveel van het goede. Als Schijndel zijnde worden wij geacht het spel te maken. Ook al zouden we dat niet willen. Tegenstanders zakken massaal in tegen ons en jassen die ballen naar voren. Dat is lastig voetballen, zeker als je zelf teveel dingen niet goed doet.”

Simpel

Zelf heeft Solmaz inmiddels zeven goals achter zijn naam staan en dat had naar eigen zeggen minstens de helft meer kunnen zijn. “Overzicht houden, simpel spelen en de handelingssnelheid opvoeren. Dat zijn onderdelen die beter zullen moeten. Als je een kans krijgt en de wetenschap hebt dat als je de bal aflegt het honderd procent zeker een doelpunt is, maar toch voor eigen succes gaat, dan kan ik dat niet begrijpen. Zien ze het niet of willen ze het niet zien”, verzucht de spelmaker, die niettemin verwacht dat betere tijden weldra zullen aanbreken.

Compleet

“Op Maarten Geerts en Taoufik Ameziane na zijn we zondag voor het eerst sinds lang weer redelijk compleet. Door alle blessureperikelen waarmee we te maken hadden, moesten we heel gedoceerd trainen. Want we hadden op een gegeven moment bij wijze van spreken maar een stuk of elf spelers over. Nu kunnen we weer stappen gaan maken, verwacht ik. Als wij volledig zijn, is Schijndel op eigen veld bijna niet te kloppen. Die houding moeten we uitstralen en binnen de lijnen uiteraard waar maken. We hebben al twaalf verliespunten, maar meedoen om de titel kan nog steeds. Die kans moeten we aangrijpen.”

Be Sociable, Share!