‘Wil kampioen worden’

Vanuit de club ligt die must er volgens Imdat Solmaz niet zo nadrukkelijk, maar de 33-jarige strateeg op het middenveld heeft voor straks maar één doel voor ogen: kampioen worden met Schijndel. “Die druk leg ik mezelf op. Taoufik Ameziane – foto – komt ook en vermoedelijk nog een paar goeie voetballers. Met de jongens die er al zijn, moet dat voldoende zijn om meteen terug te keren naar de hoofdklasse.”

Dinsdagavond streken Solmaz en de leiding van Schijndel de laatste plooien glad. “Ik heb er een goed gevoel over en dat is belangrijk. Na de laatste onderlinge wedstrijd tussen Schijndel en DESK schoot Mark Schenning hem al aan. “Hij vroeg of ik er wat voor voelde om naar Schijndel te komen. Dat wordt moeilijk, zei ik. Want ik heb het naar mijn zin bij DESK en die club wil vooruit.” Veranderde omstandigheden dreven Solmaz uiteindelijk toch richting Schijndel en Schenning. “Hij speelde destijds bij Willem II en ik trainde mee met de selectie. Ameziane ook. Mark weet wat wij kunnen en weet dat wij over een berg ervaring beschikken. Dat is wat dit Schijndel met name tekort komt. Er zit best veel voetballend vermogen in de huidige groep, maar de sturing op het veld ontbreekt. Zoiets mag en kun je ook niet alleen van een trainer verwachten.”

Toch zegt Solmaz met gemengde gevoelens bij DESK te vertrekken. “Ik had een bepaald beeld in mijn hoofd, hoe we met DESK zouden kunnen doorgroeien. Uiteindelijk kwam het erop neer dat onze visies niet strookten. Twee in plaats van drie keer trainen zoals in mijn geval wenselijk was, vormde een item. Maar dat was het zeker niet alleen. Maar goed, het loopt zoals het loopt. Ik ben blij dat ik weer kan samenspelen met mijn maatje Taoufik. Het gouden duo in ere hersteld? Sinds Willem II hebben wij door de marktomstandigheden helaas niet meer met elkaar gevoetbald, maar inderdaad, wij voelen elkaar heel goed aan. De laatste dagen kreeg ik diverse sms’jes. ‘Wat moet jij met jouw kwaliteiten in de eerste klasse?’ Iets neerzetten, antwoordde ik.”

Be Sociable, Share!