‘Wij worden kampioen’

Hij kan en wil ook niet ontkennen dat de 0-3 tegen titelconcurrent Schijndel de kracht van een mokerslag had. De voorsprong van zes punten werd in één klap gereduceerd tot de helft. “Nu zal blijken hoe groot onze mentale weerbaarheid is”, stelt HVCH-spits Bas van der Star. “Zeven punten uit drie duels hebben we waarschijnlijk nog nodig. Desnoods behaald met vechtvoetbal of lelijk voetbal voor mijn part, maakt niet uit.”

Spijtig wat hem betreft dat hij zondag in Someren geen daadwerkelijke bijdrage aan dat voornemen kan leveren. Net als collega-aanvaller Tom Hekerman zit Van der Star dan een schorsing uit. “Nuchter analyserend kun je nog steeds stellen dat HVCH aan een superseizoen bezig is. We hadden inderdaad blind ervoor getekend als vooraf gezegd zou zijn dat we met nog drie wedstrijden te gaan als koploper drie punten los zouden staan. Tegen Schijndel zat het niet mee. De druk zal ongetwijfeld meegespeeld hebben. Als je al na een paar minuten op 0-1 komt door een van richting veranderd schot en vervolgens het spel moet maken, wat niet ons sterkste punt is. Tja, dan loopt het zoals het liep. Hoe dan ook heerst bij ons het gevoel dat we deze uitglijder recht willen zetten. Dit laten we ons niet meer ontnemen. Wij gaan gewoon kampioen worden.”

Ramp

Meer dan een bittere pil zal het zijn als HVCH niet slaagt. Binnen de club is het vizier al voorzichtig richting Hoofdklasse afgesteld. “Er wordt gekeken naar versterkingen, zonder dat er gekke dingen worden gedaan, is ons verzekerd. Ik denk ook dat wij met deze groep toe zijn aan een hoger niveau. Als je het me nu vraagt, zal deelname aan de nacompetitie niet anders dan een ramp zijn. Ik wil er niet eens aan denken.”

Be Sociable, Share!